Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 27 oktober 2011

3 Röster om Mastodon

Den förra 3 Röster sparkade igång en livlig och härlig diskussion avseende hur man sätter betyg, och så småningom kommer (nog) en krönika om det. Nu är det dags igen!
I "lagret" har Metalbloggen färdiga röster om även Machine Head, men det sparar vi lite - för denna gång är det Mastodon som ska få stå i fokus.
Recensionen landade på en betygsfyra, och rent litterärt är det en recension jag känner mig ganska nöjd med. Det betyder ju dock inte ett smack - för nu är det övriga panelen som ska få säga sitt. Vad är egentligen facit när det gäller "The Hunter"?
Låt oss kolla!

R2: Kärlek vid första ögonkastet. Men kanske beror det på att jag chansköpte The Hunter för att jag var sugen på nytt med Mastodon, efter jag kämpat ett tag med Crack the sky. Jag hade börjat gilla Crack the sky efter flertalet försök men ville ha något lite fläskigare och lite lättare... Precis det fick jag. Ljudet faller mig mycket mer i smaken än tidigare, det är riktigt bra. Skivan svänger som vanligt men är lite lättare att ta till sig än tidigare släpp. För ett icke inbitet Mastodon-fan. Detta är med säkerhet ett topp 5 släpp under 2011 för mig.

Betyg: 4/5

SheerFaith: Jag har aldrig insett "hypen" kring Mastodon. Finns helt klart bättre band i samma kategori. Baroness för att nämna ett.
Det som är kul med Mastodon är ju att det verkligen finns ett koncept kring varje platta, även om man kanske måste knapra lite svamp för att verkligen sätta sig in i det.
Senaste plattan "The Hunter" bjuder egentligen inte på några störe nyheter egentligen. För min egen del så tycker jag att Stargasm och Curl of the burl är de bättre låtarna på plattan. Gillar man Blood Mountain och Crack The Sky så kommer man säkert gilla denna.

Betyg 3/5

Tom S: De episka styckena och konceptet från föregångarna är borta i förmån för en mer kommersiell gångbar produkt. Låter det orimligt? Det är det inte. Mastodon fortsätter att utvecklas. Det är mer back to basic, stundtals lite lugnare än på de förstlingsverken, melodiösare men annars lika flummigt som alltid. Bandet ville skapa en avslappnad skiva och det märks. Arenametal när den är som bäst. Trots att Mastodon redan har en omåttlig popularitet tror jag att vi kommer se bandet på de största arenorna och det kommer pratas om Atlantagänget likadant som gemene svenne pratar The Big Four, fredagssmys och Siwert Öholm. Stort plus i kanten att Brann Dailors fantastiska fills är tillbaka
.

Betyg: 4/5

Jaha, två fyror och en trea ger alltså ett snitt på 3,66.
Rätt lågt ändå, med tanke på att Mastodon länge varit hela världens gunstlingar.
Frågan är ju bara - är det rätt?
Därom tvistar de lärde.
Och håller du inte med så tveka inte. Kasta dig istället in i kommentarsfältet och ge din synpunkt, eller ta det ännu ett steg... skicka din bonusröst avseende "The Hunter" till min e-post!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar