Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 30 oktober 2011

Remasters: KISS "Creatures Of The Night"

För ungefär ett halvår sedan föddes min andra son. Han är en mycket snäll och glad krabat, och det är på det hela taget synnerligen få nätter jag varit tvungen att vaka med honom än så länge (peppar peppar, ta i trä...), men i början var det förstås några sådana.
Han var ändå cool även när det var sådana vaknätter, och nöjd med att ligga i sin pappas famn och gå runt och titta på ljuset utifrån och dansa och sjunga lite till musik. Den musik vi valde var enbart baserad på titeln på skivan, men det är förstås ingen dålig skiva allas, och en klockren platta att genomlysa i Remastersserien.
KISS "Creatures Of The Night".
KISS har medverkat en gång tidigare i denna serie, då med "Destroyer", och det är ju kanske en skiva som innehåller fler uppenbara hits än vad "Creatures Of The Night" gör - och ändå tycker jag nog att den sistnämnda är nog så bra. Egentligen är det väl bara "I Love It Loud" som är en sån där dunderhit som slagit utanför KISS-fansens krets, och kanske är det så att jag påverkas av de fina minnen jag numera har till skivan - men visst svänger det brutalt mycket om låtar som exempelvis det fantasiska inledande titelspåret?
Paul sjunger som vanligt grymt bra - han har ett jäkla skönt sätt att sjunga som är så där rent och klart och ändå lite New York-smutsigt lurande i bakgrunden - och det är en speciell känsla när den låten öppnar skivan, tycker jag.
Sen följer "Saint And Sinner", "Keep Me Comin'", "Rock And Roll Hell" - alla bra rockstänkare som liksom verkar lite bortglömda i den totala låtskatt som bandet besitter (det är klart, har man så sinnessjukt mycket bra plattor under bältet så blir ju effekten just denna...).
Jag gillar särskilt den sistnämnda, med sin enkla låtstruktur.
"Danger" ökar tempot lite, liksom "Killer" - men coolast av alla kanske "War Machine".
Vilken avslutning, och sjukt cool låt!

Ljudbilden är dessutom bra, lite sådär skönt råbarkad utan att göra avkall på kvalitén. Är dte något man kunde önska så är det mera extra godis, här finns inget sånt. Man får originalskivan, remastrad and that's it.
Fast då får man skapa sitt egna extramaterial. Som fantastiska minnen från nätter med ett nyfött barn i famnen, ett mörkt hus och "Creatures Of The Night" i högtalarna...

3 kommentarer:

 1. Min första Kissplatta, som jag hade på original mc!
  En klar favorit av Kiss och ett av de snyggaste omslagen!

  SvaraRadera
 2. Halloween Tävling!!! Se Twins Crews nya skräck musikvideo och vinn en ny Ipod, cd skivor och merchandise!

  Twins Crew

  Presenterar stolt den ultimata Halloween tävlingen!

  1.Pris - en Ipod (Full laddad med Twins Crew nya album) T-Shirt och cd, plektrum

  2.Pris - Twins Crews cd, T-shirt, Plektrum

  3. Pris - Twins Crew cd

  För att kunna vinna dessa fina priser svara på följande fråga vilket nummer har t-bannetåget i Twins Crews nya musikvideo "Lucifer" skicka ditt svar och namn och adress till info@twinscrew senast måndagen den 7 November

  För största möjliga njutning se den i 720p HD
  http://www.youtube.com/watch?v=gSaQScBWA-4

  Sprid gärna Halloween tävlingen

  SvaraRadera
 3. En av de bästa album som någonsin spelats in. Inte en dålig låt inte en onödig ton ett mästerverk.Många missar syster skivan "Lick It Up" genom att de tror att alla låtar låter som "Lick It Up" knappast det finns tunga kanonspår på albumet som "Exiter", Not For The Innocent", All Hell´s Breaking Loose","And on the 8th Day" och icke förglömma den fantastiska halvballaden "A Million To One"

  SvaraRadera