Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 21 december 2013

Årsbästalistan. Skivor jag missat - del 1!

Snart julafton, och med det även deadline för årsbästalistan för samtliga Werock-skribenter.
Den som är Topp 10.
Som vanligt är det för min del behäftat med lika delar ångest och glädje när året ska summeras, och som vanligt innebär läsning i andra listor och förslag att jag inser hur jäkla många skivor som faktiskt gått mig förbi, trots att jag ju gått fullständigt överstyr med skivhandlandet i år.
Det beror, om jag tittar på titlarna, till lika delar för att jag ibland helt enkelt inte haft koll på gruppen eller skivan i fråga alls och att jag faktiskt inte kommit mig för att verkligen lyssna in mig. Och i vissa undantagsfall har jag rent av medvetet avhållit mig från att kolla in utgåvan med flit i avvaktan och förhoppning om att Tomten ska vara snäll.
Så, vilka är egentligen skivorna som gått mig förbi, och varför?
Låt oss kolla in dem som jag kommer på (ja, du fattar, här kan det ju finnas ett rätt stort mörkertal med skivor som jag liksom inte vet att jag missat..)!

De som jag har men inte spelat. Av någon anledning. 
 
Egentligen är detta det märkligaste av allt. 
Jag har alltså elektroniska kopior av dessa skivor i min iPod. Promomaterial på Cult Of Luna och filer som jag fått av en vän på Stone Sour.
Men har jag spelat dem?
Nä.
Och det är fasen riktigt märkligt, speciellt kanske med Cult Of Luna som jag ju gillar?!?
Jag kan faktiskt inte riktigt förklara det själv, men så är det.
De har rullat ett eller ett halvt varv, typ, och det är ju förstås alldeles för lite för att kunna placeras på någon form av årsbästalista eller ens att man ska kunna få en uppfattning om dem.
Som sagt.
Väldigt konstigt...

De som jag inte har orkat bry mig om
Det finns det här året ett helt knippe skivor med artister som jag har "följt" ett tag, och där jag har köpt deras skivor de senaste givarna - men detta år bara struntat i dem.
Orkar liksom inte, och har fått för mig att det låter lite som det låtit de senaste skivorna fast kanske lite sämre. 
Jag har ingen aning om det är så eller inte, men dessa skivor borde jag kanske ha kollat: 
 
 

Hela Queensryche-soppan är nästan för mycket att kommentera.
Geoff Tate, inte Geoff Tate.
Vad jag förstår är skivan med resten av bandet och Todd La Torre på sång riktigt bra, men det är som om jag inte riktigt vill veta.
Som om mitt hjärta och min kärlek till det som en gång var Queensryche inte tillåter mig att faktiskt kolla in hur illa (eller bra) det är ställt nu.
Sen kommer Queens Of The Stone Age som jag inte klarat att fastna för, Hardcore Superstar som jag ändå bara spelar den numera rätt gamla självbetitlade skivan med och Motorhead som jag ju gillade förra given med men ändå liksom inte orkar hetsa upp mig för. I alla inte tillräckligt för att kolla in "Aftershock".
Knippet skivor kompletteras väl av Nicke Anderssons Imperial State Electric samt aussie-grabbarna i Airbourne. Rawk-n-raul, och egentligen tror jag att jag skulle gilla bägge plattorna. Jag har bara inte orkat med att försöka ge mig på dem, så de har fått flyta förbi i skivfloden detta år..

Skivor jag sett på slutet men sparar
Såhär på slutet har ju ett helt knippe årsbästalistor kommit, och om jag ska summera de plattor som jag verkligen är nyfiken på och vill kolla in så är det några. 
Det kommer dock inte att ske ögonaböj, utan antagligen på lite sikt (läs: i början av året....).
 
 
 
 
Det är alltså Jex Thoth, Subrosa, Ulcerate, Clutch och Deafheaven vi snackar här.
5 plattor som med de omdömen och provsmakningar jag tagit del av alla låter väldigt bra, och som jag kommer att undersöka närmare.
Nästa år.
Och de kommer - oavsett hur fina de är - att exkluderas från undertecknads lista detta år.

Okej?
Imorgon kollar vi lite andra "hittepå-kategorier", så som de jag inte hört, inte har någon relation till och inte heller känner att jag behöver lägga tid på. Bland annat. 
Hepp!

4 kommentarer:

 1. Först som sist - CULT OF LUNA, kan det kanske vara så att du känner att du inte har den tid som faktiskt skulle krävas för att göra den rättvisa? För även om man gillar COL sedan förut så är musiken på "Vertikal" rätt krävande.

  Fast med tanke på att den kom redan i januari... Nå, du har iaf en mycken skön lyssning framför dig när du väl tar tag i det :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...det, Kim, är nog en ganska bra analys.
   Hade inte riktigt tiden/nyfikenheten/tålamodet att lyssna mer än ett par varv när den kom, och sen var det inget sug efter COL i sommarljuset.
   Därefter har jag inte lyckats komma dit......än.

   Radera
 2. Nästan lite tradition att läsa din årsbästa lista! Ska se om jag hinner få ihop en egen årsbästa lista som så vanligt innehåller 2013 års bästa konserter, album och låtar. Jag reagerade och på detta du skrev" Vad jag förstår är skivan med resten av bandet och Todd La Torre på sång riktigt bra" och jag vill rädda dig från onödigt lidande så jag citerar mig själv"Nu sitter vi med facit i hand Geoff Tates Queensryche har släppt albumet” Frequency Unknown” och Queensryche med de tre kvarvarande orginalmedlemmarna har släppt ett självbetitlat album. Döm till min förvåning när jag spelade upp de tre kvarvarande originalmedlemmarnas självbetitlade album. Var tog är den utlovade klassiska Queensryche metalen vägen? Skivan låter som en tredje klassens ”Promised Land” med sega, trista och intetsägande låtar och fritidsgårds riff toppat med en sångare som försöker låta som Geoff Tate. Historien tar en ny vändning det är faktiskt Geoff Tate´s Queensryche album ” Frequency Unknown” som i alla fall har två minnesvärda låtar som påminner lite om klassiska Queensryche ”Cold” och ”Everything”. Som den illa tilltufsade schäfern som hänger med alkisarna i förortscentrumet slutligen biter tillbaka så avecklar jag här och nu mitt intresse i Queensryche, då jag inser att varken Geoff Tate´s Queensryche eller de tre kvarvarande originalmedlemmarnas version av Queensryche är intresserade/kapabla att göra någonting som är i närheten av den fantastiska musik Queensryche skapade mellan 1983-1990." Vill du läsa en noggrann redogörelse för hela debaclet och se bilder som får dig att vilja slita ut dina egna ögon och kräver år av terapi att glömma kan du besöka min blogg men gör det på egen risk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Seance. För traditionen du skapar, för varningen om QUEENSRYCHE och din årsbästalista!

   Radera