Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 19 februari 2014

Werock-recensioner av Red Dragon Cartel, The Isolation Process...med fler!


Det är (typ) mitt i månaden, och Werock är uppdaterat med ytterligare recensioner.
4 stycken, varav jag står för två av dem.
De båda som är avbildade ovan.
Den första, tjusigt röda, är Jake E Lee's återkomst till hårdrocksscenen (ja, den gamle Ozzy Osbourne och Badlands-gitarristen).
Red Dragon Cartel heter projektet, och tyvärr kan du i recensionen konstatera att resultatet inte riktigt är lika bra som man skulle vilja...

Skiva nummer två från min penna är Yngwie Malmsteen-musik men utan Yngwie.
Nä.
Det är precis som du tänker när du läser den meningen.
Det funkar inte riktigt. Ändå har man Mark Boals på sång, så stundtals minner det verkligen om fornstora dagar. lite synd, faktiskt.

De andra två skivorna är två plattor som faktiskt är riktigt intressanta.

Jag har lyssnat en del på The Isolation Process på Spotify, och tycker att det verkar riktigt bra.
Det är samma snubbar som i Come Sleep (i alla fall delvis) om jag förstår det rätt, och det är ju bra. Recensionen lovar också gott, och den här plattan ska jag nog dyka djupare i.

Sist men inte minst - Astrophobos från Stockholm. Den här skivan har jag inte hört, men det jag läst om bandet och musiken (både i recensionen på Werock och i annan media) gör mig nyfiken. Ska försöka kolla in mer, helt enkelt, och det lär funka.
Just nu tycker jag nämligen att jag har rätt bra koll på skivfloden, det är inte en svindlande hög med skivor som ligger icke-genomlyssnade.
Varmast går... Grand Magus. Jäkla dänga de fått till med nya "Triumph & Power"!

2 kommentarer:

 1. Har lyssnat lite smått på nya Grand Magus och jag håller med dig, skivan är mycket trevlig. Har förutom den även Iron Will men funderar på om man skulle utöka diskografin lite, vilken skivan tycker du jag ska satsa på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. ...jag tycker att "Hammer Of The North" (http://werock.se/Recension/visarec.php?id=424) samt "Wolf's Return" (http://metalyze.blogspot.se/2010/03/veckans-tips-grand-magus-wolfs-return.html) är deras klart bästa.

   "Hammer...." är antagligen lättare att ta till sig, "Wolf's..." är lite råare i ljudbilden men har några spår som är helt sjukt bra!

   Radera