Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 15 maj 2011

Live: Alice In Chains "MTV Unplugged"


Seattle var en gång kokpunkten för ny musik. Det verkade spruta ut intressanta band därifrån, och det är stundtals rätt fränt att beakta att det är hemstaden för band som Pearl Jam, Soundgarden, Nirvana, Queensryche, Nevermore och Alice In Chains. bland andra. Och nu ska vi kolla in en udda liveskiva från de sistnämnda, från den tiden då det trendkänsligaste som fanns var MTV.
De fattade att här finns kidsens intresse, och körde bejublade spelningar med stora band som fick lira akustiskt. Opluggat.
Nirvana har en riktigt bra spelning fäst på tape (jodå, så småningom dyker den sannolikt upp som en "måste-ha-liveskiva" den med, men inte just nu), likväl som just Alice in Chains.
Alice In Chains kanske var hårdast av alla band som kom i samband med grungevågen, men på något sätt passar ändå deras musik nästan bäst för denna typ av arrangemang.
Det blir dystert, vackert, vemodigt på ett slående sätt.
numera bortgångne Layne Staley låter fantastisk på sång, och resten av bandet gör en inspirerad spelning.
Dessutom så har bandet ett fantastiskt material att ta av.
"Nutshell", "Brother", "No Exuses", "Down In A Hole", "Would?", "Heaven Beside You", "Rooster"... pärlorna kommer på rad! Mindre erkända låtar som "Killer Is Me" och "Over Now" gör sig dessutom alldeles utmärkt i den här tappningen!
Gillar du lite softare musik med själ så är det här en alldeles klockren skiva att ha hemma. Det är inte första gången en akustisk liveplatta rekommenderas på den här bloggen, men just kombinationen av sväng, själ och vemod är det nog ingen annan skiva som kommer i närheten av!

4 kommentarer:

 1. En annan måste "MTV Unplugged" är KISS "MTV Unplugged" Paul Stanley sjunger som en gud på "I Still Love You" för att inte tala om Genes insats på fantastiska och vemodiga "Goin Blind" för att inte tala om "A World Without Heroes"

  SvaraRadera
 2. Aha! Den har jag inte - men ska GENAST lägga en beställning.
  Måste vara fantastisk, med det materialet och de rösterna...

  SvaraRadera
 3. Coolt ser gärna en recension av den på din eminenta blog. Japan pressen har ett extraspår "Got To Choose" och jag kan rekommendera dvd:n KISS - Kissology Vol.3 1992-2000 (5-disc) (Brazil)om du inte redan äger den. Där får du förutom hela KISS "Unplugged" en fantastisk konsert från "Revenge" turnen +Tiger Stadium, Detroit,
  - 28 Jun 1996 - The Reunion Tour + MTV VMA Performance, Brooklyn Bridge, +Dodger Stadium, Los Angeles,1998 +Detroit Rock City? Premiere Party, Los Angeles, - 09 Aug 1999 +?The Last Kiss?, Continental Airlines Arena,
  East Rutherford, - 27 Jun 2000 +Coventry, Queens, NYC, - 22 Dec 1973 när du beställer så kan du välja på 3 olika bonusdiscs jag skulle rekommendera BRAZIL Bonus Disk, Sao Paulo, Brazil - 27 Aug 1994 allt detta för det facila priset 219kr. Som du förstår rekommenderar jag även KISSOLOGY I&II detta är det bästa som någonsin släppts på dvd.

  SvaraRadera
 4. Lite kuriosa i början på Dodger Stadium, Los Angeles,1998 Halloween konserten vilka ser man inte då längst fram i publiken jo KISS freaksen Dregen(Backyard Babies) tillsammans med Amir Chamdin(Infinite Mass,Regissör Cornelis)

  SvaraRadera