Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 27 maj 2011

Veckans Tips: City Of Fire "S/t"


Den här skivan sprang jag på av en ren tillfällighet. Eller kanske rättare sagt - ett missförstånd.

Jag trodde att jag skulle recensera den för Werocks räkning och började lyssna in mig lite på den. Det visade sig ju helt klart att jag var ute och cyklade, och den hade precis recenserats av Stones!

På sätt och vis var väl det ändå tur, för det gjorde ju att denna lilla pärla kom i radarn.

Burton C Bell (Fear Factory) på sång borgar för att bandet i sina ruffigare stunder - inledande "Carve Your Name" är ett bra exempel - låter ganska industriella i sin metal, även om det inte är lika rått och brutalt som exempelvis den här skivan av G/Z/R. Terry Murray, som hanterar gitarren samt produktionen, har istället skapat en relativt polerad produkt istället, utan att för den skull tappa en egen råhet som passar väl ihop med Burtons röst.

Det gör också att de riktiga höjdarna på den här skivan är de som är lite mer episka och innehåller en hel del sång.

"Gravity", "Spirit Guide", "Hollow Land" och framförallt den absoluta toppen "Rising" är de främsta företrädarna, men hela skivan är verkligen fylld med bra låtar. Avslutningen med en fenomenal cover på The Cults "Rain" är också exceptionellt bra.

Helt klart ett tips för dig som söker lite ny musik med ett ganska eget sound!


Bandets hemsida hittar du mer information på, men som vanligt är väl det bästa tipset Spotify om du vill provsmaka. Själv säger jag som Burton sjunger... "the fire between us is rising!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar