Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 5 maj 2011

Hårdrock och alkohol

Det verkar vara en trend.
Rockgrupper sätter sitt namn på diverse drycker för att hjälpa drycken i fråga att sälja bättre, dte har vi sett Mustasch göra med Jack Daniels och In Flames göra med Glenfarclas Whisky. Bland annat.
Senast i raden verkar ändå vara att en del rockikoner utnyttjar sitt namn för att fullfölja ett mer seriöst intresse. Som bland annat Grimgoth har tipsat om förr så släppte herr Wongraven från Satyricon två viner som finns i Systembolagets beställningssortiment.

Wongraven Alleanza för 179 spänn.
Wongraven Unione Nero för 429 pix.


Anders Fridén ur nämnda In Flames jobbar ju också som skribent på Allt Om Whisky, och i senaste intervjun med Close-Up Magazine tar han chansen att slå ett slag för sin kommande öl, Decibel. Lemmy i Motörhead har ju också framgångsrikt lanserat sitt vin, och när Harviestoun Bryggeri släppte sin specialtappning Number Of The Beast gick ryktet som en löpeld, och den tog slut på Systembolaget.
Man kan undra om det är tillgång till pengar som ger killarna chansen att fullfölja sina intressen, eller om det är ett smart marknadsdrag?
Visst lockar deras namn, och det är en smart sak att koppla samman rockers med alkohol som vin och öl. Jag tror att det säljer extra.

Jag tror också att det inte i huvudsak är pengar som lockar storstjärnorna.
Det är nog chansen att få göra något unikt.
Åtminstonde känns det bättre för mig att öppna en flaska Wongraven med den tanken...

Så, som avslutning tänkte jag bjuda på en försmak på en av de Lördagslyx-artiklar jag jobbar på. Den kommer att behandla öl och hårdrock, och utan att avslöja så mycket mer än det så släpper jag den här bilden till er. Det är ju ändå onsdag. Lillelördag, alltså!
Vill du ha mer läsning om öl och whisky så får du vänta.Eller glida över till Rebellängelns andra blogg.


Den heter Maltbloggen och finns här!

3 kommentarer:

  1. Skulle ändå vara kul att få läsa något om dessa viner där det framgår hur de faktiskt SMAKAR.

    SvaraRadera
  2. Stay tuned. Det kommer så småningom ett som jämför all tre vinerna. Har bara inte velat öppna än, och nu kanske det dröjer lite...

    SvaraRadera