Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 13 maj 2011

Veckans Tips: Ex Deo "Romulus"


Okej - det är dags för något som inte tillhör vanligheterna. Något som, faktiskt, aldrig har hänt tidigare.
Veckans Tips är en skiva som recenserats på den här bloggen.
Visst, det har förekommit att skivor som recenserats i Werocks namn har hamnat som Veckans Tips, men aldrig tidigare har en platta som recenserats på Metalbloggen fått återkomma som Veckans Tips.
Dags nu, och den platta som spräcker nollan är antagligen en lite oväntad sak. I vanliga fall pysslar nämligen Maurizio Iacono med sin huvudsyssla som frontman i Kataklysm, men den här gången ror han iland ett av sina drömprojekt - en konceptskiva om det gamla romarriket i allmänhet och en viss Romulus i synnerhet. Hela projektet går under namnet Ex Deo, och med sig har han i huvudsak samma killar som i Kataklysm, samt lite extra gitarrkraft i form av gästspel av Nergal (Behemoth), Obsidian C (Keep Of Kalessin) och Karl Sanders (Nile).
Inte illa pinkat!
Nå, Romulus och Remus var enligt legenden två tvillingar som sattes ut för att dö i naturen, men som istället uppfostrades av en varghona (därav statyn med de diande barnen som du kanske har sett). De grundande varsin bosättning, men hamnade i luven på varandra. Segrande ur det kom Romulus och hans stad - Rom.
Textmässigt uppehåller sig skivan snarare runt en senare tid än just denna legend, då vi får följa med på slaget om Alesia i "Storm The Gates Of Alesia", hylla Gaius Julius Ceasar i "Cry Havoc" och agera legionär i den mytomspunna 13:e legionen i låten "Legio XIII".
Musiken är en häxblandning av döds- och svartmetall, och överlag så är det här en skiva som har växt till sig vansinnigt mycket för mig.
Recensionen delade ut en 3:a, och en Backspegel konstaterade att det var snålt.
Jag skulle vilja säga att har du intresse av historia samt extrem metal så ska du kolla upp detta.
Låtar som "Blood, Courage And the Gods That Walk The Earth", "Cruor Nostri Abbas" och "The Final War (Battle Of Actrum)" förtjänar det - och varför inte börja med Spotify?
Mycket nöje!

2 kommentarer:

 1. Ex deo? hahaha Vilket namn. Förvisso inte i klass med hatpastorns fynd på den fronten. Men ändå. :D

  BTW...

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Skelleftesjukan

  Var försiktig. ;)

  SvaraRadera
 2. Hehe... Nä, namnet är inte det bästa.
  Det är dock bättre än det jag lyssnar på just nu.
  Killer Dwarfs.
  Herregud...

  Jodu, Skelleftesjukan är inget att leka med.
  Så kan det gå när din bror, far och kusin är samma person... ;-)

  SvaraRadera