Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 26 maj 2011

Giganter rör sig på horisonten

2011 har såhär långt bjudit på en hel del musik, och som klara toppar tycker jag att två skivor sticker ut. Primordials "Redemption At The Puritan's Hand" och Graveyards "Hisingen Blues" är utan tvekan de två plattor som lyser starkast.
Såhär långt.
För man ska ha klart för sig att oavsett hur bra de skivorna är så lurar en del gamla gäddor i vassen. Giganter som rör sig sakta på horisonten och som aviserat skivor i höst.

Som Kim rapporterat på sin blogg så verkar Machine Head vid gott mod i studion. De arbetar på uppföljaren till 2008 års lysande mästerverk "The Blackening", och med tanke på den löjligt höga kvalité bandet håller så finns det väl anledning att misstänka att de återigen kommer att tränga sig in högt högt på årsbästalistan i år. I september är det dags, och med tanke på hur fort tiden går så är vi väl där när som helst!


Bilden ovan är Machine Head. Bilden nedan är MIcke Åkerfeldt, Opeth. De ska också släppa nytt i september, och bandet har pratat om att de spelar in live i studion och eftersöker en utveckling i sitt sound. Jag har fått för mig att det kommer att blir mer progressivt, mer organiskt och mer..."mulligt", vilket namnet "Heritage" också påvisar. Eller så fantiserar jag bara.... Hela skiten om Opeth hittar du på deras site, och sannolikheten att de INTE befinner sig på topplistan efter att året är slut är väl... ja... obefintlig?
Sist - men inte minst. Testament.

Fy fan vad coolt att de ska till Sweden Rock Criuse, och att jag ska få permis för att åka dit. Ja, om inget oförutsett inträffar.

Fy fan vad coolt att de ska släppa nytt dessutom.

Det VET man ju att det blir bra, så enkelt är det.

Summan av kardemumman blir alltså att några av akterna Testament, Opeth, Machine Head, Graveyard och Primordial inte kommer att rymmas på Topp 3 i år.

Osannolikt.

Men sant. Och då har vi inte ens nämnt akter som Foo Fighters eller Amorphis...

Vilka jäkla toppar det ser ut att kunna bli i år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar