Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 30 maj 2011

Betraktelser från helgen

Helgen har, som vanligt, rusat förbi.
Jag fattar inte att tiden kan vara så olika. Vardagarna går i o f s fort de med, men att helgerna kan gå så vansinnigt fort är för mig en gåta.
Nåväl, så är det, och av någon anledning har nattens bärande av bebis, sova lite, vakna igen och bära bebis gjort att jag liksom summerat helgen.
Det blev en hel del betraktelser och funderingar.

En del helt logiska, andra rätt skruvade, men det är ju som vanligt.

Det spelades till exempel fotboll i helgen.
Jag har inte speciellt mycket till övers för den sporten, men till och med jag hade TV:n på när Barcelona lekte fotboll med Manchester United.
Rättvis seger, och det fick mig att kolla upp hur det går för det enda laget jag har lite hjärta för, Aston Villa. Jag visste att de harvade i mitten av tabellen, med känningar neråt snarare än uppåt, men till slut landade man visst på en 9:e-plats.
Precis som vanligt. Mitt i nowhere.
Det är mitt lag det.
Svensk fotboll orkar jag inte bry mig om, inte sen den tiden då IFK Göteborg härjade i Chapions League och hade spelare som hette Jesper Blomqvist. Ja, för snart 20 år sen alltså.

Förresten, varför säger man att alla heter Glen i Göteborg?
Det borde vara alla heter Glen i Skottland!

Den här, till exempel. Glenmorangie Signet.
Fantastisk.
Helt enkelt fantastisk.
På tal om whisky så hade jag tänkt mig att träffa Stones i helgen för att överlämna lite prover på annan whisky (bland annat Awesta Whisky Sällskaps tappning 2, Miltonduff 15YO och japanska Hakushu 18YO), men... ja... jag vete fan vad som hönde, men hux flux var det visst måndag.
Igen.

Lite musik har jag hunnit med också.


Nedan en närbild på märket på mina högtalare. Dynaudio Focus 220. Larvigt dyra, men värda varenda spänn. Speciellt just nu, när möjligheten att spela musik på ohämmad volym inträffar så ofta. När varje ögonblick räknas.


Utbildade lillkillen i lite musik i helgen. Kort reflektion över vad som spisades... • Arch Enemys nya "Khaos Legions" är riktigt bra, framförallt är den proppfull med tuffa bryt, arrangemang och växelspel på gitarrerna.

 • Barnsånger fastnar fort i skallen....

 • Amorphis nya "The Beginning Of Times" känns inte lika direkt och lättillgänglig som de senaste tre plattorna, men den kommer att växa. Det kan man nog säga redan nu, och även den känns mer arrangerad och med lite fler "lager" än vad som är brukligt för det bandet.

 • Rev 16:8's black metal växer också. Hela tiden. Låtarna äter sig liksom in i skallen.

Förutom det kan man säga att jag hade en sms-konversation med Per som sa att jag "nog hade glömt Mastodon på min uppräkning av giganter som rör sig på horisonten". Lite självsäkert sa jag då att "nä, de hinner inte i år, jag läste just en intervju där de säger att de har en hel del material men att allt är löst hitills".


Det bet mig ju i röven jävligt fort. Gänget har redan två titlar klara, och eftersom låtar ska heta "All The Heavy Lifting" och... håll i er nu... "Blasteroids" samt befinner sig i studion redan så lär jag nog få äta upp de där orden. Men HERREJÄVLAR, vad det skule göra det trångt på tronen 2011!!!


Vill man annars lita på de gamla klassikerna och är hemmabunden som jag är i sommar så ges det ju finfina möjligheter. SVT kommer att direktsända spelningen med Big 4 (Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax) från Ullevi i sommar. Sweet, den ska jag se! (Tack Kim för tipset)


Jag har hunnit kolla lite film också. Ja, eller, kolla film och kolla film. Det har varit lite vaknätter, så det har blivit en kvart här och en halvtimme där. Såg "Constantine" med Keanu Reaves, till exempel. Den gick på TV. Och delar av "Zombieland"-serien. Verkar lovande.


Mest har jag kollat den här dock. Har hunnit med hela "Korpen Flyger", och startat på "Korpens Skugga". Jävligt bra filmer, framförallt den första.


Brutalt hård dialog. Brutalt fula skådisar. Black metal hela vägen, faktiskt. Har du inte sett dem tidigare är det bara att masa sig till någon av webbutikerna och beställa!


För oss som låtsas att vi kan saker på dagarna, och förklär oss i kostym så är det kortvecka denna vecka. Sånt känns ju alltid bra. Dessutom startar Stanley Cupfinalerna. Vancouver Canucks tar sig an Boston Bruins, och det kan man säga blir en riktig höjdare.


Jag håller alla tummar för Canucks, förstås. I NHL har jag inget riktigt favoritlag, men Canucks har alltid varit närmast till hands - och det blev förstås inte mindre av att vi åkte dit, jag och frugan. Det blir härligt att se på när nätterna spenderas vankandes av och an....

2 kommentarer:

 1. Korpen flyger och korpens skugga är grymma filmer!
  Love em!

  SvaraRadera
 2. Vi får helt enkelt styra upp något framöver.

  SvaraRadera