Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 1 maj 2011

Live: HTP "Live In Tokyo"


HTP.
Hughes Turner Project.
Alltså, sångarna Glenn Hughes och Joe Lynn Turner i ett gemensamt projekt.
Det kan ju liksom inte gå fel!
Denna gång landar liveserien i en lite okänd platta som du bör kolla upp om du kan, när detta projekt landar i Tokyo för att rocka röven av Japan.
Inledande "Devil's Road" är klassisk melodiös hårdrock som ändå känner sig för litegrann innan man släpper lös "You Can't Stop Rock'n'Roll", "Death Alley Driver" och "I Surrender". Jodå, det finns material att ta av, och när man ser hela setlistan inser man vilka otroliga band dessa två vokalister medverkat i.
"Mistreated" och "Stormbringer" hämtas från Deep Purple, "Spotlight Kid" från Rainbow och egentligen skulle man väl ha kunnat addera bra många fler klassiska akter - men framförallt ligger tyngdpunkten här, i den sorts musik som de banden förespråkar. "Street Of Dreams" hämtas från Turners tid som vokalist i Purple, och det är nästan komiskt att konstatera att de båda varit med och bidragit till det bandet - men under helt olika tidsepoker och former.
Skivan är inspelad 2002, och jag gillar skarpt ljudbilden som bjuds.
Det är ganska rent och välproducerat men utan att tappa livekänslan eller svänget. Bandet är Joe Lynn Turner på sång och gitarr, Glenn Hughes på sång och bas, Akira Kajiyama på gitarr, Toshio Egawa på keyboard och Yoshishiro Kudo på trummor - och bandet är bra samspelat.
Snyggt, tajt och med ett bra groove så finns alla förutsättningar för att detta ska bli bra, och kryddar man dels med det låtmaterialet som finns samt de två sångarnas fantastiska röster så blir det förstås riktigt bra.
Det är en doldis till skiva som verkligen tilltalar oss som gillar klassisk hårdrock med mycket melodi. Faktum är att det är lite synd att Hughes Turner Project inte finns mer, även om man kan trösta sig till viss del med Hughes senaste projekt Black Country Communion!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar