Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 25 maj 2011

Mayday, payday och fet releasedag

Idag är det den 25:e maj. För mig innebär det löning. Cash. Grön kvist.
Inte illa.
Dessutom är det en riktigt fet releasedag, eftersom inte mindre än tre stycken spännande akter släpper sina alster idag!

Arch Enemy har föregått sin "Khaos Legions" med en specialare i senaste Close-Up Magazine, gratisskivan "Dawn of Khaos", där de bjuder på bland annat två spår från huvudplattan. Det låter rätt likadant som man kan förvänta sig, alltså högkvalitativ melodisk döds. Dessutom är det nästa omöjligt att kommentera Angela Gossow. Att hon kan growla så som hon gör tycker jag är hur tufft som helst, faktiskt.
Med det sagt så kommer jag nog ändå inta att hänga på låset vad gäller "Khaos Legions". Jag har en hel del annan lyssning som jag prioriterar lite högre just nu, helt enkelt.

Den här, till exempel.
The Gates Of Slumber slår hårt i min bok, och får jag den levererad innan helgen så ska den gå på repeat så att en recension hinns med innan lördag (då är det deadline för denna månad på Werock!). Förra plattan "Hymns Of Blood And Thunder" fick ynka 7 av 10 i betyg. Vansinnigt snålt av mig, den borde fått mer för den är riktigt jäkla bra. Så bra att jag köpte och hade med dess föregångare "Conqueror" som Veckans Tips". Nya skivan "The Wretch" är dessutom en klar kandidat till årets snyggaste omslag, eller hur?

Finska Amorphis står vid randen av superstardom, tror jag. Förra plattan "Skyforger" var grymt bra, och landade till slut på en andraplats på min årsbästalista 2009. Även "Eclipse" har förekommit på bloggen tidigare, då som Veckans Tips, så det är med höga förväntningar jag sätter tänderna i nya "The Beginning Of Times", även om Werockrecensionen förvarnar lite om att bandet kanske hastat fram skivan. Hur som helst lär den gå på repeat, och det är bara att konstatera... Tomi Joutsen måste vara en av de bästa sångarna i världen när det gäller att hantera bbåde growl, rensång och känsla.


May Day, Stormy May Day, som AC/DC skulle ha sagt.

Själv tycker jag att den initiala pappaledigheten när yngste killen föddes innebar ett litet kreativt uppsving, i alla fall avseende suget på att blogga. Maj känns som en bra månad för Metalbloggen.

Därför undrar jag lite över vad som ska hända i sommar.

Din åsikt eftersökes.

Vad vill du läsa på den här siten under sommarmånaderna när fasta sektioner som Veckans Tips, Remasters och Live! tar semester?


Kommentarsfältet är öppet, och en enkel omröstning med lite alternativ som jag har funderat på ligger uppe till höger.

Hepp!

1 kommentar:

  1. tänkte lämna igen dina plattor jag lånat, imorgon. Ska jag kasta med en kopia på Arch Enemy?

    SvaraRadera