Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 4 mars 2012

Live!: Emperor "Live Inferno"Norska Emperor härjade ju som bäst under 90-talet. Skivor som "In The Nightside Eclipse" och "Anthems To The Welkin At Dusk" blandades med domar för mord (trummisen Faust) och mordbrand (Samoth).

Bandet lade ner i efter fjärde skivan - men inte för gott.

Under andra halvan av 2000-talet har man nämligen återförenats för framträdanden live, och denna gång rekommenderar Live!-serien en dubbelupptagning av det återuppståndna bandet.

Samoth (gitarr), Ihsahn (sång och gitarr), Trym (trummor) får sällskap av Seethdamon på bas och Einar på keyboard för att leverera dubbla tagningar. Vi pratar om 12 låtar fångade på Wacken 2006 och 15 låtar som upptagits på Inferno Festival i Norge år 2008.

Setlistan skiljer sig endast lite, då man vid det senare tillfället lagt till "Wrath Of The Tyrant", "Ye Entranceemperium" och "Opus a Satana" - i övrigt är det i stort sett samma spelordning på låtarna också.

Det är faktiskt en del av anledningen till att detta är en skiva du behöver - möjligheten att lyssna på en närapå identiskt upplagd spelning vid två olika tillfällen. Personligen gillar jag tanken, att ge lyssnaren möjligheten att jämföra framförandet av låtar som "Thus Spake The Nightspirit", "Curse You All Men!", "Towards The Pantheon" och förstås "Inno A Satana".

Det ger ju dessutom en hel del värde för pengarna.

Dubbla spelningar. Och Emperors vansinnigt snygga logo på alla bilder och i hela bookleten, det räcker rätt långt när man parar ihop det med låtmaterialet. Det håller ju fortfarande

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar