Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 11 mars 2012

Remasters: Warlock "Triumf And Agony"Tyska Warlock var väl kanske egentligen mest kända för Doro Pesch som frontade bandet (något hon efter denna skiva slog mynt av och startade en solokarriär). På nåt skumt sätt tyckte man ju att hon var skitsnygg på den tecknade bilden på framsidan på deras största stund "Triumf And Agony", och fast det finns en "riktig" bild på hur hon såg ut så ville man liksom inte riktigt veta av det.

Man ville att hon skulle vara som på framsidan av skivan.

Ändå ingick Tommy Bolan på gura i bandet, och överlag är det inget skitband hon har med sig. Bra var de också, och aldrig bättre än på denna platta som för mig är så smockfull med nostalgi. Det minner mig om långa helgkvällar hemma hos kompisen Nicke, och en svunnen barndom i stort sett utan bekymmer. I alla fall vid den tiden. (Nicke är för övrigt min starka koppling till nostalgiska stunder, det har även konstaterats i detta Veckans Tips).

"Triumf And Agony" var Warlocks fjärde platta, och släpptes original 1987. Remastern är släppt av Metal Mind i en begränsad upplaga om 2000 ex (jag har nr 1614), och ljudbilden är ganska bra på den. Ursprunget är ju från 80-talet och det hörs, men det är ändå godkänt.

Låtarna är lika bra än, och här finns klassiker som "All We Are", "Für Immer", "Three Minute Warning", "East Meets West" och "Kiss Of Death".

Extramaterialet är dessutom i form av en kortare historia om bandet fokuserat på extra låtar. Bonusspåren är en liveversion av "East Meets West", samt studiolåtarna "Angels With Dirty Faces", "Under The Gun" och "Something Wicked This Ways Comes", samtliga rätt bra faktiskt.

Och, som sagt, omslaget är ju lika snyggt nu som då.

Även om det är andra anledningar till att man uppskattar det nu.


Köp den, innan den tar slut. Warlock regerar ju!

3 kommentarer:

 1. Warlock regerar. Jag har en stark nostalgisk relation till Doro eftersom jag mötte en av mina bästa vänner på en Doro-konsert:)

  SvaraRadera
 2. Riktigt bra skiva och den jag förknippar med Warlock. All We are är favoriten så klart.

  Skulle varit kul om det varit med en bonusdvd, nu nöjer jag mig med den vinyl jag har.

  SvaraRadera
 3. Rebel Ängeln chefar ikväll vilket inlägg. Warlock äger och vem drömde inte om Doro i de tidiga tonåren.

  SvaraRadera