Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 18 mars 2012

Live!: KISS "MTV Unplugged"

KISS mest kända - och största stund - live är antagligen deras svit med "Alive"-skivorna. Det står nog ställt bortom allt tvivel (även om ingen av dem, faktiskt och av någon anledning, medverkat i den här serien om essentiella liveskivor än!).
Att du däremot behöver den här skivan, med KISS i en unplugged-situation i regi av MTV är kanske mindre väntat... och ack så sant!
Här är det nämligen inte den gamla vanliga skåpmaten avseende låtmaterial och setlista som serveras, utan lite udda historier - i udda tappning.
Setlistan innehåller i o f s större spår som "Beth" och "Rock And Roll All Nite", men då i lågmäldare, svängigare och coolare tappning.
Det är ändå inte den stora grejen.
Det är de där spåren som kanske inte får så mycket uppmärksamhet i vanliga fall.
"Sure Know Something", "A World Without Heroes", "Going Blind" och "I Still Love You".
Paul Stanley sjunger som en jävla rock'n'roll-gud.
Gene Simmons har det där härliga raspet som han ska ha.
Bandet varierar sig med både Eric Singer och Peter Chriss på trummor och sång.
Både Bruce Kulick och Ace Frehley får medverka, och det känns i hela tagningen att detta är en jäkla kul tillställning för bandet. Mick Jagger och Keith Richards gästar, och under de 15 spåren som framförs så rockar och rollar bandet på ett jäkligt tillbakalutat och avskalat sätt som är härligt att höra som kontrast till det i vanliga fall lite bombastiska uttrycket som bandet brukar förmedla.

Själv får jag tacka Seance för detta tips. Det var han som verkligen propagerade för att plattan är bra, och man får vara nöjd att hans tips gick igenom bruset. Skivan spelades in -96, och för denna blogg är det andra gången en tagning i MTV-serien med unpluggedsessioner får stå i fokus. Den första innehåller en del intressant fakta i kommentarsfältet om du nu gillar KISS, faktiskt, trots att skivan är med ett annat band.
Nå, KISS "MTV Unplugged" kanske inte är den uppenbara liveskivan när man tänker på detta gigantiska amerikanska rockband, men det är en udda och grymt bra tagning, med ett låtval som ger de mer anonyma spåren sin chans att faktiskt visa sina goda sidor. Kolla in den!

2 kommentarer:

  1. Grymt att du lyfter fram detta guldkorn till album.Ser duktigt fram emot när KISS Alive albumen dyker upp i avdelningen essentiella liveskivor speciellt ALIVE III som är något av en dark horse men så jävla bra.

    Förövrigt anser jag dig och dina läsare mogna för Bleeding Insanity på min blog

    SvaraRadera
  2. Måstes lyssnas på asap efter denna review. World without heroes är en gammal favorit som blivit ett klart underskattat spår.

    SvaraRadera