Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 2 mars 2012

Veckans Tips: Godsmack "IV"

Och nu blir det något ovanligt som Veckans Tips.
Lättsmält rock'n'roll från Staterna med anstrykning av nu-metal, nästan.
Godsmack och plattan "IV" är dock så bra att den sluggar sig fram till denna position, trots att jag egentligen har speciellt stor förkärlek för denna typ av musik.
Bandet i sig består av Sully Erna (sång), Robbie Merril (bas), Tony Rombola (gitarr) och Shannon Larkin (trummor... eller, drums & concussions, som det står i bookleten!) - samtliga avbildade i linnen, solbrillor och med tatuerade armar.
Amerikansk hillbilly-style modell rockstjärna i framtoningen som kan föda alla fördomar man som Svensson (eller, Gustafsson, som jag ju faktiskt heter på riktigt) har.
Ser man bortom det och lyssnar på vad Bostonbaserade bandet åstadkommer så är det rätt driven postgrunge/nu-metal av hög klass, i alla fall på den här skivan. Min erfarenhet av tidigare plattor är inte alls samma sak, men det kan vi lämna därhän. Nu är det ju "IV" som står i fokus.

"Living In Sin" som inleder skivan är rätt okej och fungerar som öppningsspår. Efterföljande "Speak" blev en hit när det begav sig, men personligen tycker jag absolut inte att låten hör till de starkaste på skivan.
Dit räknar jag istället "Shine Down", "Hollow", "Bleeding Me" och "One Rainy Day".
Låtarna när bandet drar ner lite på tempot och låter själen blottas en aning.
Visst, spår som "The Enemy" och "Voodoo Too" är inte illa heller, och överlag är dte rätt trevligt att kunna presentera en relativt annorlunda skiva som Veckans Tips.
"IV" kom 2006, och bandet i sig får väl räknas som veteraner inom genren. Du hittar rätt mycket om dem ifall du söker på ex Spotify, och givetvis finns även denna skiva där.
Godsmack, fin omväxling och easy listening!

2 kommentarer:

  1. Diggar man Godsmack bör man digga Rev Theory

    SvaraRadera
  2. Hej Mickeymike. Har aldrig hört talas om Rev Theory, så det får kollas upp.
    Välkommen, förresten!

    SvaraRadera