Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 23 mars 2012

Veckans Tips: Midnight "Satanic Royalty"

Detta är ännu en skiva i raden som undertecknad får tacka Stones för.
Det var på Hårdrockskvällen som han smög fram den, inte på sin skiva utan i en paus. På en dator.
Det räckte förstås med med några toner via kassa datorhögtalare för att jag visste att jag skulle införskaffa den. Därför, denna gång när dte gäller Veckans Tips så gör vi som så att du börjar med att öppna Spotify och lyssna lite du med. Skivan finns här. Sen surrar vi vidare om Midnight "Satanic Royalty", en skiva som bjuder på smutsig black'n'roll av den sort som får kroppen att börja svänga av sig själv. Sittdansa i soffan, typ.
Låtar som det inledande titelspåret, "You Can't Stop Steel", Lust, Filth And Sleaze", Violence On Violence" och Necromania" angrips med lika delar allvar och spelglädje. Mitt i svarta texter lyser även humor igenom, och resultatet är just en black metal-skiva med så stora doser rock'n'roll i både musik och attityd att det inte kan kallas annat än just "black'n'roll".
Detta går faktiskt igenom på bandets sätt att framställa sig även i presentationen. I bookleten kan man läsa att "Athenar is to blame for all songs, improper use of instruments and shouting loudly".
Ja, bandet och bandet. Det är ju egentligen ett enmansprojekt, om jag förstår saken rätt, av just han Athenar. Live har han med sig lite annat folk, och eftersom min utgåva även innehåller en DVD med "Live Disasters" så kan man där se att bandet består av:
Athenar - chants of vulgarity and rumbling
Lord Vicar - primitive pounding
Northern Intruder - string burning

Ja.. du fattar va?
Kolla omslaget. Känns stuket på låtarnas titlar och strömningen i den här texten.
Lyssna på svänget.
Veckans Tips Midnight "Satanic Royalty" är en svart pärla som tål att poleras och förtjänar att få blänka!

2 kommentarer:

  1. Fantastisk skiva! Hade med den på min "utanför listan" för 2011, men det berodde mest på att jag inte hunnit lyssna in mig på plattan. Det är visserligen mycket Venom men va fan, det görs snyggt! ;)

    SvaraRadera
  2. En platta som svänger fint. Kul att du gillar den.

    SvaraRadera