Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 31 mars 2012

Lördag, FTW!

Lördag idag. Gabba gabba hey!
Härligt, ska det bli. Heldag i familjens tecken. Dessutom den sista mars, dvs slut på kvartalet. Om det kan man säga följande... det är Nekromantheon och Alcest som imponerat mest på mig musikaliskt under detta 2012. Än så länge. Ja, av de skivor som släppts under året då, jag har ju som vanligt gått på återtåg i tiden en del, men det räknas inte just nu. Dessutom innebär det att vi snart är inne i april. Den månaden står som avsändare för två av de mest emotsedda plattorna 2012:Accepts "Stalingrad" och Paradise Lost "Tragic Idol". Det ska bli mycket intressant att se hur de kan följa upp sina senaste alster, såväl "Blood Of The Nations" som "Faith Divides Us - Death Unites Us" var ju mycket starka alster...

I väntan på det dock - vad ska du ta dig för denna lördag? Läsa Martins intervju med Cannibal Corpse, eller släcka lampan i Earth Hour?
Båda är bra, även om jag nog personligen tror mer på konstanta små förändringar till det positiva än en stor "nu släcker vi".
Hur som helst, sist ut i dagens inlägg blir ett tips. Ett vintips.


Gnarly Head. Mycket bra vin, och inte så lite rock'n'roll-känsla över det. Av någon anledning.
Och sånt funkar ju en dag som denna. Lördag, FTW!

9 kommentarer:

 1. Det som är bra med Earth Hour tycker jag, är att det visar så konkret hur mycket kraft det finns om många enas om en viss handling.

  Håller med att Gnarly Head är ett mycket trevligt vin, riktigt bra för sin prisklass.

  SvaraRadera
 2. Kim -> Absolut. Earth Hour är bra på sitt sätt. Kanske uttryckte mig klumpigt, är inte emot det eller så...
  ...utan tror bara att man får större effekt med andra, mer konstanta och ständigt pågående, medel.

  SvaraRadera
 3. Ser otroligt mycket fram emot Paradise lost. Och så Europes nya oxå. Ska ta den där vinaren nästa besök på Bolaget. Ikväll blir det att lyssna på vinylen Ram - Death. Till det öl i form av Bombardier.

  SvaraRadera
 4. Måste erkänna att jag är märkbart besviken av Paradise Lost senaste. Ett spår står ut som kanske det bästa de skrivit på länge men annars faller det platt. Men det är väl mer jag då jag inte fastnade för föregångaren heller.

  SvaraRadera
 5. Accept verkar dock lovande.

  SvaraRadera
 6. Tom S -> Intressant. Kan man få en vidare utläggning om din relatino med PL? Jag som fastnade för dem runt "icon" och "Draconian Times" tycker t ex att de senaste plattorna är lite tillbaka till det = jag gillar.
  Hur är dina tankar?

  SpinningBlack -> Plocka den vinaren. Låt oss veta sen. Bra eller anus?

  SvaraRadera
 7. Jag är för ung för för de tidigaste skivorna. Ok, i rättvisans namn kom jag in kring "Symbol Of Life" vilket är det sämsta man kan göra. Men därifrån gick jag till "Draconian Times". Aldrig gillat det syntiga men jag diggade återgången när "In Requiem" släppts. Föregående alster var stundtals bra (titelspåret i synnerhet) men "Tragic Idol" känns bara som en upprepning av de två senaste.

  SvaraRadera
 8. Tom S -> Alright. Tack för det, och då låter det ju inte alltför lovande... upprepning. Det klingar ju inte helt väl...!

  SvaraRadera
 9. Bra tips Chief, Gnarly är en habil Zinfandel i det billigare segmentet. Kastar tillbaka ett tips. Storebror till Fox Creeks Red Baron Shiraz har precis släppts på systemet för ca 175 riksdaler och jag blev inte besviken. Mycket bra vin! Fox Creek Short Cut Shiraz. Det är bara att köpa och njuta!

  SvaraRadera