Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 28 november 2012

Provsmakning: Kiss ZinFire

Då och då kommer lite bilder och tankar om olika rock'n'roll-relaterade viner på denna blogg, och den här lite småtrista veckan är det dags att sätta näsan i glaset och dra in bouqeten från Kiss vin ZinFire.  
Vacker flaska som verkligen representerar bandet, tycker jag, med den lite vräkiga stil man gärna har när man visar sig sminkad samt silverglänsande bokstäver. Vinet är producerat under licens av Live Nation Merchandise (till skillnad från Slayervinet som har Fans In Sweden AB som avsändare) och det är väl ännu ett utslag av hur bolagen försöker hitta nya vägar till intäkter när skivförsäljningen sjunker.
Men hey - det spelar väl ingen roll?
Vi fans som gillar rock'n'roll och vin får ju liksom en extra bonus då, och det är ju bara att tacka och ta emot!

Nå, vinet då. 
Eller saften, kanske man ska säga. För det här är saft. Det smakar så mycket bär att det är rent av löjligt, och den första tanken ("hm, det här var ju kanske inte så dumt faktiskt..") ersätts snart av "men vafan, det här är ju löjligt - vilka är egentligen målgruppen? 15-åringar?".
För att dricka en flaska av KISS ZinFire är ingen hit. Det blir för slätstruket, sött och tråkigt, i alla fall för min smak. Jag vill att rödvin ska smaka rödvin. Lite jord, lakrits, kärvhet så att det lyfter med mat. Inte hallonsaft som körts genom en snabbjäsning.

Det roligaste med allt kanske faktiskt är just flaskan. Den kan ju motivera ett köp i sig, och visst kan du handla den för att ha den i hyllan och kolla på. Du behöver dock inte öppna den förrän i stort sett allt annat är slut...eller ni är ett par stycken som delar på bördan!

5 kommentarer:

 1. Jag vet inte om man skall se detta som ett utslag av att de tongivande bandmedlemmarna är i det närmaste nykterister eller om man skall se det som det möjliga alkisvin som skulle ha kunnat dyka upp när Ace var med i gruppen. :-)Men precis som du säger, det är flaskan som är hela behållningen.

  (Ja, jag vet, bandmedlemmarna har nog aldrig varit nära innehållet innan det tappades på flaska):-)

  SvaraRadera
 2. Utav hur många "hårdrocksvin" är det något som är bra? Satyrs flaskor ska väl vara bra har jag förstått men sedan då?
  Känns väldigt trist när grupper bara slänger på en logga på vilket generiskt vin/öl som helst och prånglar ut.

  SvaraRadera
 3. Självklart är det 15-åringar som är målgruppen, det är ändå Kiss det handlar om. (Vuxna som diggar Kiss brukar vara såna som har kontakt med 15-åringen, eller kanske snarare 10-åringen, inom sig.)

  Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om såna här rockers-viner. För det första är de garanterat dyrare än vad innehållet motiverar, trots allt betalar man en hel del för etiketten. Nu har jag i och för sig bara smakat Elvis- och Motörhead-vinerna, framför allt det senare gillade jag men hade jag betalat det själv hade jag nog varit mer kräsen. Och kanske är det just som present många av dessa viner köps. Klart hårdrockarn ska ha lite kultiverat dricka! Eller också är det vi... eh... de lite tunnhåriga, lönnfeta 40plussare som fortfarande är Metal "innerst inne" men som har förfinat sina dryckesvanor med åren, som är målgruppen.

  För det andra, och viktigaste: hur rockenroll är det med rödvin på flaska? Bärs och Bourbon är väl mer passande i sammanhanget? Motörhead-öl med en karta piller som hänger runt halsen, det vore nåt det. Kanske till och med för Lemmy själv. Eller Rammsteins "blanda din egen Rammstein-ubåt"-byggsats. Fast det är kanske rödvin på tetrapack som gäller på typ Sweden Rock? Rödtjut - om Ian Gillan själv får välja? I så fall tar jag tillbaka allt.

  SvaraRadera
 4. Christofer -> De är bra, men inte så bra som priset betingar.

  http://metalyze.blogspot.no/2011/07/provsmakning-av-alleanza-nero-di.html

  http://metalyze.blogspot.no/2011/09/provsmakning-unione-nero-di-wongraven.html

  Spiring -> Helt rätt. Jag tillhör också de lite...eh...tunnhåriga, lönnfeta 40-ish som egentligen är målgruppen. Men ändå...

  SvaraRadera
 5. Jag har en flaska ståendes här hemma, mest för sakens skull... Har annars inte hört mycket gott om det. Beskrivningen på etiketten är dessutom bedrövligt pinsam, föga förvånande när Kiss vi pratar om..

  SvaraRadera