Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 1 november 2012

Recensioner Yngwieboken, The Sword och Winterfylleth!Månadsskifte!
Yihaa!
Hur bra som helst, och som vanligt publicerar Werock ett helt knippe recensioner.
För egen del har jag bidragit med Anders Tengners bok "Yngwie J Malmsteen - Så Som I Himmelen, Så Ock På Jorden" (köp här, t ex, du behöver den!), The Swords fjärde och rykande färska platta "Apocryphon" samt vad som antagligen är årets vackraste black metal: Winterfylleth "The Threnody Of Triumph". 
En hel del läsning, och räcker nu inte det så har verkligen kollegorna laddat upp grejor denna gång. Njut av recensino av bland annat Enslaved, Hellhaven, Coheed And Cambria, Evocation och Nettlecarrier, samt liverecension av Dragonforce

9 kommentarer:

 1. Fick boken igår, sätter nog tänderna iden i helgen. Sword Vinylen kommer snart och under tiden så laddar jag Spotify med Winterfylleth :)
  Fina rader på WeRock, han tyvärr inte med något denna månad.

  SvaraRadera
 2. Nya Sword albumet var fan bäst som vanligt!

  SvaraRadera
 3. Grimgoth -> Tycker du? Jag var lite besviken, tycker den går lite på tomgång jämfört med tidigare plattor. Fortfarande bra, förstås, men ändå sämsta given av deras 4?!

  Stones -> Låter härligt. Bara att hoppas på ösregn så det blir skön känsla till läsningen... :)

  SvaraRadera
 4. Fick hem Winterfylleths platta igår men har inte hunnit lyssna på den ännu (köpte den på vinst och förlust). Verkar som om jag har en högtidstund framför mig. Trevligt.

  SvaraRadera
 5. Christofer -> Ja, det vill jag påstå att du har, men det vore ändå kul med lite feedback sen!

  SvaraRadera
 6. Med all respekt, så tror jag inte att jag behöver Tengners bok. Att döma av sånt jag läst, och sett, av honom tidigare så är han en skicklig skribent, men innehållet är sällan annat än "skojiga" anekdoter - gärna om lite "farliga" saker, som att knulla groupies, knarka loss och springa näck i hotellkorridorer, helst alla tre på en gång och med Tengner själv som åsyna vittne. Jag kräver lite mer än så av en musikerbiografi. Sen är jag väl också måttligt intresserad av gitarrhjältar...

  SvaraRadera
 7. Spiring -> Mja, det finns förstås en hel del sånt i boken också, men det är bara en del. Han har denna gång målat upp hela historien bla med alla Yngwies kvinnor med tillhörande misshandel och annat, och faktiskt hittat något mer "genuint" än bara rock'n'roll-floskler.

  Det håller bra, till på slutet när allt går på tomgång eftersom huvudrollsinnehavaren själv inte ger tillgång till sina tankar och känslor.

  Med det sagt - gillar man inte konceptet eller gitarrhjältar så finns det nog annat att lägga pengarna på...

  SvaraRadera
 8. Har lyssnat lite på Winterfylleth nu och gillade vad jag hörde. Men det är helt klart en platta som behöver många genomlyssningar för att fastna.

  SvaraRadera
 9. Christofer -> Mm. True dat, men ändå är den lättare att fästa än förra given. Efter fem varv med "Threnody..." så sitter det. Typ.

  SvaraRadera