Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 18 november 2012

Live!: Paradise Lost "Draconian Times MMXI"

Hepp!
Om den förra skivan i Live!-serien var en plattan jag anser viktig men kanske inte så bra så är det denna gång skillnad. Den här skivan kan man nästan säga är tvärtom, faktiskt. Att Paradise Lost samlar sig och hyllar sin snart 20 år gamla klassiker "Draconian Times" genom att spela hela plattan live är nämligen en skiva som inte är speciellt viktig i hårdrockshistorien (till skillnad från originalet då, själva plattan "Draconian Times", det är en skiva som väger tungt på det sättet - men en livetagning... mja...) - men däremot helt fruktansvärt bra.
Det är den enda skiva jag har tilldelat maximala 10 av 10 poäng till när det gäller recensioner på Werock, och det är en skiva som får mig att rysa av välbehag varenda gång jag spelar den.
Det är, kort sagt, en skiva som känns helt självklar att ha med i Live!-serien.
"Enchantment".
"Hallowed Land"
"The Last Time", ""Forever Failure", "Once Solemn", "Shadowkings", "Elusive Cure", "Yearn For Change", "Shades Of God", "Hand Of Reason", "I See Your Face" och "Jaded" - så stavas mästerverket egentligen.
Till detta får man bonuslåtarna "Faith devides Us - Death Unites Us" och "Rise Of Denial" på CD-versionen, samt tre spår till att ladda ner ("One Second", "True Belief" och "Say Just Words") via nätet.
Mästerligt.
Bandet består av Greg Macintosh med sin oefterhärmeliga gitarr, Nick Holmes sång (som får lite extra stödsång av Milly Evans i de partier han inte längre klarar av helt och hållet själv), Erlandssons fläckfria trumspel och Aaron Eedy (gitarr) samt Steve Edmondson (bas) som kompletterar perfekt. Paradise Lost har medverkat tidigare i serien om Live!-skivor, då med den utmärkta "Anathomy Of Melancholy", men det är mer av en klassisk livetagning där bandets alla hits genom åren får samsas om utrymmet.
Här ligger fokus på en platta, och det gör de olika tagningarna väldigt olika.
Tänk om man varit med där, den kvällen på The Forum i London. April 2011.
Det hade varit något...!

5 kommentarer:

 1. Dags för mig att komma ur garderoben: jag har aldrig lyssnat på Draconian Times. Vad ska jag göra?

  SvaraRadera
 2. Enkelt. Lyssna!
  Skivan är trots allt en av de 5 bästa genom tiderna. Det vill du inte missa..

  SvaraRadera
 3. Nej det vill jag ju verkligen inte. Är det värt att skaffa någon av finutgåvorna som kom för något år sedan eller räcker det med "vanilj"-versionen?

  SvaraRadera
 4. ...mer är bättre. Vanilj funkar också, men ska du ändå handla kan ju en remastrad version vara nåt.
  Eller så drar du din e-post till undertecknad så kan vi lösa det elektroniskt..

  SvaraRadera