Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 1 mars 2013

Veckans Tips: Exumer "Possessed By Fire"

Whooha!
Spana in bilden - det där, det ser man ju lång väg att det bara MÅSTE vara bra!
Tyska Exumer var en av de där skivorna som låg i lådan som Magnus Ö skänkte till undertecknad, och det tog väl ungefär tio sekunder i letandet efter diverse skatter i denna låda innan jag fattade att det här måste man ju bara lyssna på.
Ett omslag som ger vibbar från Mad Max-filmerna kan ju liksom inte vara fel, och eftersom innehållet dessutom är thrash från Tyskland så.. ja.. det är liksom inte så mycket att bråka om. Det är bara att lägga plattan i CD-släden och trycka play.

Och vilken resa det blir sen.
Vad jag förstår så har Exumer kommit med någon form av återförening på senare år, men egentligen borde det här har blivit ruggigt stort redan när det begav sig (skivan är från -86). Det är ju bra, för bövelen!
Låtar som "Destructive Solution", "Fallen Saint", "A Mortal In Black" (komplett med helt värdelöst uttal av sångaren Mem Von Stein, som träffar det där tyska sättet att prata engelska på i den här refrängen) och "Journey To Oblivion" är inget annat än ren och skär poesi.
Vackert.
Dessutom finns det såna här härliga saker på plattan som bara kunde smita igenom nålsögat i mitten av 80-talet. Låten "Reign Of Sadness" heter egentligen det, men på baksidan har man tryckt fel och döpt den till "Reign Of Judgement". Innerkonvolutet och själva skivan visar rätt, men hey - detaljer.
Dessutom får man en fantastisk bild på bandet, med medlemmarna von Stein (bas och sång), Syke Borneto (trummor) och Ray Mensh samt Bernie på gitarr, alla iklädda jeans, T-shirt och skinnjacka modell tyskt åttiotal. En sån där bild som får en att önska att man själv växte upp där och då, som medlem i ett band. Det blir fan inte hårdare än så.

Jag vet att Exumer "Possessed By Fire" har varit med i Sweden Rock Magazine som en sån där dold pärla, med intervju med någon i bandet - men jag kan fan inte hitta vilket nummer eller var jag har det. Tänkte mig en gång - när jag bestämde mig för att ha med denna platta som Veckans Tips - att jag skulle försöka skriva lite mer om dem, om bakgrunden och lite av bandets tankar om plattan. Om det blir det nu inget, du får nöja dig med denna text istället och leta vidare själv.
Inte fan finns det något på Spotify heller, mer än en samlingsplatta av Metal Blade där bandet verkar ha haft med nån låt. Har du ändå ett skriande behov av att få höra plattan så får du väl höra av dig, så ska vi se vad vi kan göra....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar