Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 5 juni 2013

Watain sätter Uppsala i lågor!

Förra gången Watain spelade hemma i Uppsala, födelsestaden, så har jag för mig att man missat att koppla ur brandlarmet på stället och att det slutade med avbruten konsert och brandkåren som kom dit eftersom allt larmade efter bandets scenshow.
Så blir det nog inte denna gång, men en sak är säker - Watain lär inte spara på krutet när man nu bestämt sig för att sparka igång sin kommande turné med en Sverigeunik spelning i just Uppsala.
Pressreleasen landade igår och säger följande:

Watain
Plats: Svandammshallarna, Uppsala.
När: 24 augusti 2013.
Biljettsläpp: fredag 7 juni, klockan 09:00.
Pris: 350 kronor + serviceavgift.
Dörrar: Klockan 21.
Support: klockan 22, TBA.
Watain: Klockan 23:30.
Åldersgräns: 18 år.
Biljetter: Tickster.se

I sommar släpper black metal-bandet Watain sitt femte studioalbum, The Wild Hunt, och 24 augusti inleder de en världsturné i Uppsala. Det är första gången sedan 2008 som bandet ger en konsert i hemstaden Uppsala och spelningen är den enda i Sverige i år.
– Tanken är att den här konserten ska bli en fullkomlig Watain upplevelse. På turné är det svårare att släpa med oss all skräck och helvetisk apparatur vi behöver för det, men att uppträda i vår hemstad möjliggör en mer grandios och spektakulär scenföreställning. Det här blir garanterat en konsert som sent ska glömmas, säger Watains sångare Erik Danielsson.
Svandammshallarna är en centralt belägen konsertlokal, bara några minuters promenad från Uppsala Resecentrum.
Watain har gjort sig kända för att vara en intensiv och flammande liveakt och med tanke på löftet att bjuda på en sensationell konsert i Uppsala, lär det bli någonting utöver det vanliga.

Det blir nog minsann en kväll att försöka rita in i kalendern, för herrejävlar vilken chans egentligen!

Det väcker också en del tankar för min del avseende det där med att bli profet i sin egen hemstad, och det faktum att en av Sveriges svartaste och vitaste institutioner i form av Watain och Livets Ord har typ samma kvarter som födelseplats.
Det är stoff för såväl en intressant diskussion som ett och annat inlägg, men det får vänta till senare. Just nu har jag lite annat att pyssla med:

1) Bygga om skivhyllan hemma. Leverans har kommit, i molekyler förstås, så det blir det att skruva och mecka den kommande långhelgen. Bilder kommer. Förstås.
2) Bäva för kvällens spelning med Whitesnake på Gröna Lund. Risken för magplask är uppenbar... bilder? Visst. Det kommer där med!
3) Se fram mot var Watain tar vägen med nya "The Wild Hunt".

Deras resa in i mörkret och det okända startar ju med första singeln "All That May Bleed", och som Kim tipsade igår så har första smakprovet släppts för den som vill lyssna och titta (blod! slask!).
Personligen kommer jag att göra som vanligt när det är ett släpp jag verkligen ser fram mot, och inte lyssna på något at bandet förrän jag har hela verket i mina händer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar