Metalbloggens samarbetspartner:

lördag 16 januari 2010

Årets Svenska Debutant 2009

Du har väl inte missat den omröstningen på Werock?
Det intressanta tycker jag att det faktsikt har släppts en hel del bra svensk nybörjarmusik i år.

Har du följt den här bloggen så vet du att Tribulation verkligen gått hem hos mig med sin "old school döds". Du vet säkert också att Los Sin Nombre föll mig i smaken, så pass att det mynnade i en intervju. Igneous Human har bloggen också kört en ganska framgångsrik tävling med, och för den som undrar hur plattan låter kan jag säga att det är ett ganska eget sound - men ändå growlsång med sväng a la' göteborgsdöds som ligger i botten. Typ.

Du kan också rösta på The Generals och Dead By April, och vad kan man säga om dem då? The Generals spelar musik som väl snarast kan beskrivas som "Death'n'roll", med ett sound som minner riktigt mycket om forna Entombed. Plattan är faktiskt riktigt bra dessutom, även om jag personligen tycker att den kanske är lite för ojämn. Riktigt spännande att se vad ett andra alster kan bjuda på dock!
Dead By April-plattan har jag inte hört. Tror att de spelas på radio mest av ovanstående, och rent spontant känns det väl som om de fått ett ganska sort genombrott i år. Nu betyder ju det inte samma sak som att de är bra - om det kan jag inte uttala mig!

Det intressantaste av allt kanske ändå är den spännande trenden.
Alltså - att återväxten inom svensk hård musik är så imponerande, och att så många bra akter kommer fram.
Tittar man här så ser man dessutom att det finns goda möjligheter att det fortsätter även kommande år!
Walking With Strangers. Är det Årets Svenska Debutant 2010. Redan nu?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar