Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 15 januari 2010

Veckans Tips: Krux "Krux"


Bloggens serie med Veckans Tips återvänder från helgvilan, och det med en riktig fläsksmäll. Doom metal av yppersta klass, med Sveriges spjutspets inom hårdrocken - kan det vara nå't?

Krux första självbetitlade platta (det finns en skiva till, fantasifullt döpt till "II") är inget annat än en knytnäve i ansiktet, signerat Leif Edling, Mats Levén, Jörgen Sandström och Peter Stjärnvind - kryddat med gäster som Fredrik Åkesson, Nicko Elgstrand och Carl Westholm. Edling - till vardags i Candlemass - har som vanligt en febless för att försöka skriva det ultimata riffet, och när rubbet ackompanjeras och framförs av så pass ärrade och kunniga veteraner så blir resultatet en perfekt avvägd doom-macka som herr Levéns röstkonster får att lyfta det där sista som behövs.

Från inledande "Black Room" till sista delen av episkt långa "Lunochod" så serveras bra låtar med en säregen kombination av tyngd och sväng som ger Krux ett alldeles eget sound. Röster har t o m hörts som önskar att låtskrivaren Edling la mer krut på Krux till förmån för Candlemass, vilket torde säga en hel del om kvalitén!

Mer om Krux hittar du på hemsidan eller MySpace, men egentligen borde du inte behöva kolla mer.
Spring och köp den här plattan. Den kan ibland vara svår att få tag i, så det är lika bra att starta på en gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar