Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 29 januari 2010

Veckans Tips: Glenn Hughes "Soul Mover"


Glenn Hughes är ingen duvunge, och knappast okänd för oss med intresse för rock och hårdrock. Med förflutet i akter som Deep Purple och Black Sabbath så kan man inte säga att karl'n saknar rutin, och lägger man till alla soloskivor som släppts så är det tydligt att detta är en av hårdrockens riktiga rinkrävar.
På "Soul Mover" från 2005 serveras precis som vanligt en bluesbaserad, svängig hårdrock som drar mer mot "rock" än "hård". Rösten sitter där den ska, och låtmaterialet är riktigt bra hela plattan igenom - från inledande titelspåret och den ständigt "She Moves Ghostly" till det som undertecknad tycker är Hughes riktigt starka domäner - halvballader som växer ut till ganska episka. På den här plattan är dessa representerade av "Let It Go" och "Don't Let Me Bleed".
Glenn bjuder på en skön resa för oss som gillar bra rock/hårdrock, inspirerad karakteristisk sång, och vet du med dig att du gillar den typen av musik mästersångaren står för så ska du inte tveka - lägg vantarna på Veckans Tips redan idag. Behöver du mer information så kollar du istället in hans MySpace eller den officiella hemsidan - och låt dig inte luras av bilderna...

2 kommentarer:

  1. glenn Hughes har inget förflutet i Whitesnake

    SvaraRadera
  2. Nä, det har du förstås rätt i. Tror tangenterna gick något fortare än huvudet... tack för påpekande - och nu är det editerat!

    SvaraRadera