Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 20 februari 2011

Live!: Katatonia "Live Consternation"


Sverige är egentligen fantastiskt.
Musikmässigt i alla fall.
Här ryms så otroligt mycket olika världstopp inom så många olika genrer att det egentligen är osannolikt, och speciellt sant kanske det är inom hårdrock.
Ett band som verkar ha svårt att bli profeter i sitt egna land, så att säga, är Katatonia. Hyllade runt om i världen, men oftast spelande på rätt små arenor här hemma (även om det nu senast var rätt bra uppslutning i Stockholm).
Här har du dock en bra möjlighet att få se och höra bandet live i ett riktigt prisvärd kombo. "Live Consternation" innehåller både CD och DVD i samma paket, så det är rejält med värde i paketet.
Spelningen är tagen från Wacken, vilket gör att det finns en tidsgräns som måste hållas. Bandet lyckas ändå med konststycket att fylla sin utsatta timme till bredden med kvalitetsmusik, och eftersom skivan är från 2006 så ligger tyngdpunkten på material från skivan "the Great Cold Distance", och här får man vackra versioner av bland annat "Leaders", "Soil's Song" och "July", men även lite äldre pärlor som "Right Into The Bliss" och "ghost Of The Sun".
har du ingen tidigare erfarenhet av Katatonias vackra och melankoliska musik så är det här kanske det perfekta sättet att sätta sig in i bandet, ljudbilden är riktigt bra och klar samtidigt som man får ett snyggt utdrag av hur bandet låter numera.
Dessutom är skivan och filmen så bra att det funkar även för oss som redan satt oss in i bandet.
Gör som poolare Per.
Kolla in Katatonia, och låt tårarna strömma nerför kinderna när du bits av musiken!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar