Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 27 februari 2011

Remasters: Queensryche "Rage For Order"


Min förtjusning och förälskelse i Queensryches konceptskiva "Operation: Mindcrime" är ingen hemlighet. Inte heller är det något okänt att skivan efter den, "Empire", blev Seattlegruppens största försäljningsframgång och tog dem till hårdrockens stjärnhimmel.
Att skivan innan dess, "Rage For Order", då får betraktas som mer eller mindre bortglömd och okänd i sammanhanget är däremot något udda, och något det är dags att åtgärda.
Originalet släpptes -86, men 2003 kom en remastrad version som ger oss fans hela skivan på nytt, likväl som en del mumsigt extramaterial.
Där efterträdarna kan flagga med ett mycket jämnt material så lever "Rage For Order" på sina skyhöga toppar. Inledande "Walk In The Shadows" är kanske en av de tre bästa låtarna bandet någonsin gjort, och även låtar som "I Dream In Infrared", "Surgical Strike" och "London" står sig mycket mycket väl i jämförelse med resterande material. Största låten på skivan var väl "Gonna Get Close To You", men det är ingen personlig favorit alls - jag finner den mest okarakteristisk, faktiskt. Bland de mer anonyma spåren finns låtar som är bättre än vad man kommer ihåg, som exempelvis "The Killing Worlds", "Neue Regel" och "Chemical Youth (We Are Rebellion)".
Extramaterialet är rätt bra matat. Du får en 12'' version av "Gonna Get Close To You" (med helt förfärligt hemsk mixning, främst av trummorna... det låter 80-talsdisco över hela klabbet!), en bra livetagning av "The Killing Worlds" från London -94 samt en akustisk mix av "I Dream In Infrared" där Geoff Tate får briljera. Avslutande livetagningen av "Walk In The Shadows" från -91 har tyvärr en rätt sopig ljudbild i jämförelse med resten av skivan, så den kan vi nog skriva mer på kuriosakontot än på kvalitetskontot.
Men det spelar ju ingen roll.
Skivan som helhet är ovärdelig, och innehåller helt enkelt några av Queensryches allra bästa stunder. Jag gillar det, skarpt!

4 kommentarer:

 1. Fullkomligt lysande skiva! Queensryche epn,Warning,Rage For Order, Operation Mindcrime och Empire är måsten i skivsamlingen. Tyvärr sjönk Queensryche efter det allt mer ner i träsket av sämre album och oinspirerande och trista låtar precis som Iron Maiden efter Seventh Son of A Seventh Son.

  Ändå sitter man där och hoppas varje gång de släpper ett nytt album och man blir mer och mer besviken varje gång sorgligt men sant.

  SvaraRadera
 2. Alla skivor bandet släppte fram till Empire - den medräknad - är fempoängare. 8) Så är det bara. The warning är lika bra. Tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Om jag är ärlig med mig själv måste jag hålla med de ovanstående talarna vad det gäller Queensryche och Maiden. De båda banden VAR fantastiska en gång i tiden. INTE IDAG!

  SvaraRadera