Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 4 mars 2011

Veckans Tips: Axxis "II"


Om Veckans Tips förra veckan var ett gutturalt helvetesvrål så är det denna gång dags för att sinnesjukt kastratskrik.
Tyskland, home of the spandex, är hemlandet för Axxis - och de håller faktiskt på än, fast denna platta kom 1990. Kolla in hemsidan med en gång vettja, så ser du...
Okej, min första kontakt med denna platta var på vinyl. I framsidan var utsågat ett hål, så "tvåan" som syns är egentligen på innersleeven, vill jag minnas, och detta är en skiva som bör tilltala dig som gillar power metal och hårdrock av det lite softare slaget. Mest utmärkande är förstås sången, som är bland det vansinnigaste jag har hört när det gäller kastratsång. Det är faktiskt helt sjukt att Bernhard Weiss kan sjunga sådär, och det hela hade förstås lätt kunnat bli en fars.
Om det nu inte var för att låtarna helt enkelt är jävligt bra!
Öppna Spotify på den här länken först, så går vi igenom lite av vad som bjuds.
Öppningsspåret "The World Is Looking In Their Eyes" är klassisk albumöppning, rätt driven och snabb låt med smittsam och lättlyssnad refräng. och lite sådär skönt ostig text.
Sen kommer pärlorna på rad som i ett halsband!
"Save me", "Touch The Rainbow", "Rolling Like Thunder", "Little Look Back" och balladen "Hold You" är bra hårdrock från 90-talet, helt enkelt.
Kolla in det du med!
Axxis med fantasifullt döpta albumet "II" är helt enkelt lite av en doldis som jag tror många gillar!

1 kommentar:

  1. Jag har faktiskt sätt detta band live kom jag att tänka på nu :-D Bra grejor!! Men å andra sidan... kan tyskar göra dålig power metal ens om de försökte?

    Cheers!!

    SvaraRadera