Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 13 mars 2011

Remasters: Mötley Crüe "Shout At The Devil"


Alla rockers som läser den här sidan vet ju föärstås vilka Mötley Crüe är. Kungarna av partaj, sleazerockens förgrundsfigurer har dessutom medverkat tidigare i serien om remastrade skivor som bör ha en bostad i din skivhyllöa, men denna gång är det dags för bandets genombrottsplatta - och fortfarande den finaste stunden i karriären!
"Shout At The Devil" kom 1983, och att bandet klarade av att skruva ihop en så vansinnigt bra platta i så pass tidig ålder är riktigt imponerande.
Här finns ett gäng av de låtar som man fortfarande spelar, så som "Looks That Kill", "Red Hot", "Too Young To Fall In Love", "Shout At The Devil" och covern "Helter Skelter".
Dessutom återfinns ett knippe låtar som alla är bättre än vad man tror men då de ställts bredvid ovan nämnda kavalkad så har de blivit lite bortglömda. Jag är dock övertygad om att låtar som "Bastard", "Knock'Em Dead Kid" och "Ten Seconds To Love" hade fått betydligt mer plats i rampljuset om de exempelvis legat på efterföljaren "Theatre Of Pain".
Men det säger kanske mer om vad du får på den här svarta pärlan (som trots allt inte är en av de två bästa svarta skivor som gjorts, enligt den här Tvekampen).

Extramaterialet är dessutom rejält tilltaget. Demospår av inte mindre än 5 låtar, där en av dem ("I Will Survive") är unreleased medan den bästa insatsen och roligaste låten att lyssna på är "Looks That Kill".

Som kuriosa kan jag också berätta att jag har sett en helt fantastisk feltryckning på en tröja på Hultsfred från den här plattan. Det var med samma pentagramm som på framsidan, det stod Mötley Crüe och sen var texten.... "Shot At The Den". Priceless. Ångrar verkligen att jag inte köpte den...

Har du inte den här skivan?

Dags att åtgärda det. Det här är en klassiker, och ett stycke historia som bör finnas i din hylla!

2 kommentarer:

  1. Tror att "Shout at the devil" är den skiva som haft störst inverkan på mig. Klassiker är bara förnamnet. Personligen tycker jag att "Knock em dead kid" och "Ten seconds to love" är Mötelys bästa låtar.

    SvaraRadera
  2. Den här skivan har red hot. Den här skivan har... ja. Shout, samt Looks that kill, To young... Ja. Alltså, hela skivan är bra. Det är inte många så kallade glamskivor som kan skryta med det. 8)

    Fan, under ett par års tid var de tinte en enda fest där Mötley inte var ett stående inslag.

    SvaraRadera