Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 23 mars 2011

Ett långt inlägg

Jodå, det är dags för det.
Det finns nämligen en massa saker som behöver beröras, och jag orkar inte vara slagfärdig och hitta på bra rubriker och skriva flera olika inlägg. Allt blir istället sammanbakat i en enda röra. Håll till godo!
Först ut, veckans snackis, i alla fall i bloggvärlden. (I den riktiga världen utanför hårdrocksbloggandet är det väl antagligen det som händer i Japan, får man säga) The Haunted, och deras färska skiva "Unseen". Bandets experimentlusta gör att de inte låter som sig själva längre, och det är en bra bit från thrashmackor som exempelvis "99" och de spår som finns på nya skivan. Jag är fortfarande i inlyssningsfas, så jag ska inte säga så mycket om den ännu. Recension kommer så småningom, men en relektion ska jag börja med.
Tror ni att denna platta hade blivit likadan om inte bröderna Björler hade haft At The Gates att leka med, samt Jensen haft Witchery? Det tror inte jag. Jag inbillar mig nämligen att den där hårdare musiken, drivet, är lite som ett gift i blodet. Det kan man inte skaka av sig bara sådär. Och om det inte funnits en lekplats på sidan av där det giftet fått verka så tror jag att "Unseen" varit en hårdare platta. Kanske lika experimentell, men hårdare.
Nå, skit i det nu. Recension så småningom, men tills vidare får du videon från P3 Guldgalan, "No Ghost", som vevats runt på alla siter i hela världen utom denna. Vill du läsa än mer om The Haunted så kolla in Kims Blogg. Snacka om att vara hemsökt den senaste tiden... hehe..
Den här är till dig R2. Detta borde vara din kopp the...
Okej, det om det. Vidare kan man konstatera att idag släpps Amon Amarth och Graveyard enligt CDON. Och på fredag Whitesnake. Mycket spännande! Jag har en beställning inneliggande, och dessutom återspeglas dessa kommande releaser i "Mest I Spelaren" som du ser.
Har lyssnat en hel del på bandens senaste plattor för att ha en referens att jämföra med.
Graveyeard spelar för övrigt på Kägelbanan i Stockholm imorgon, ifall du vill gå. Det är ett band som jag tippar kommer att gå till superstardom med denna nya platta, och den sopade faktiskt hem 10 av 10 i betyg i senaste Sweden Rock Magazine. Inte illa!

Förresten, senaste numret av Sweden Rock Magazine var osedvanligt bra. Det innehöll en helt okej artikel om just Amon Amarth, men framförallt en fantastisk hyllning/sågning av Gary Moore. Otroligt välskriven, otroligt kärleksfull, bitter och nykter på samma gång. Text som man helt enkelt önskade att man klarade av att skriva själv!

Känner du igen bilden ovan? Antagligen. Det verkar nämligen som om hela världen fattat det där med Sons Of Anarchy. Ja, utom jag och frugan då, som är lite sent ute. Nu dumpade en arbetskollega (och tillika vän) första säsongen hos oss, och mellan alla hockeymatcher (nej, vi pratar inte om hockey idag, min skrockfullhelt funkade tydligen inte igår... skitmatch från start till mål...) så har vi hunnit mangla första avsnitten. Dämn! Helt fast - grym serie hitills, och detta kommer att bli en riktig besatthet känner jag redan nu...!

Annat då?

Bloggen verkar rulla på, konstaterar jag. På något sätt dyker det upp grejer som jag inte kan avhålla mig från att kommentera eller skriva om hela tiden, och som nämnts är det en inspirationskälla för mig när resten av arbetslivet är mer eller mindre skit. Dessutom knäpptes besöksrekordet för någon vecka sen, dryga 300 besökare. Kul! För att fira det har jag lagt till ännu en blogg i listan över mer läsning. Det är förstås Seance som kommer med, en blogg som verkligen hyllar klassisk hårdrock - och bjuder på skön läsning. Keep it up man!

Sist ut i dagens svammel blir en anekdot. Häromdagen kom en kollega fram till mig, en av de som jag normalt inte pratar så mycket med. Han frågade lite försynt om jag lyssnar på "sån där skrikig hårdrock", och svaret var förstås ja. Föäljdfrågan var om jag kunde bränna lite best of-skivor till honom. Absolut, tänker jag. Kul att sprida Ordet. Vaf har han tänkt sig?

Jo.. Iron Maiden, AC/DC och de där.. Aerosmith, tror jag de heter.

Definitionen på skrikig hårdrock är olika, sa Bill.

Definitionen på skrikig hårdrock är olika, sa Bull....

6 kommentarer:

 1. Angående Sons of anarchy kan jag säga att säsong 1 är bra och säsong 2 är rent jävla fantastisk. Säsong 3 är nyss påbörjad för egen del:)

  SvaraRadera
 2. Sons blir bara bättre och bättre. Avslutningen på trean var fan chockerande bra. Allt från musiken till upplägget gjorde att jag suktar som fan nu efter hösten.

  Första säsongen var lite seg så tar du dig igenom den så har du mycket bra att se fram emot!

  SvaraRadera
 3. Man tackar och bockar jag misstänkte att du tillhörde the few and the proud som hemsöker min blogg då och då. Jag ramlar ju in här på Metalbloggen med jämmna mellanrum och kanske blir för engagerad under arbetstid i inlägg angående vissa gitarhjältar. Med Haunted upstod kärlek i och med fantastiska "Made Me Do It" mot slutet rann kärleken ut då vi helt enkelt glidit ifrån varandra och efter "Revolver" var den helt död! då det som fick kärleken blomstra var totalt borta och frestelsen från andra "nya" band som var minst tio gånger bättre blev för stor, speciellt från guds lamm som totalt körde över mig.

  SvaraRadera
 4. Intressant att din arbetskamrat vill att du ska vara hans musikaliska confidant. Ett utmärkt tillfälle att breda kollegans musiksmak genom att även smyga in när relaterade band till de kollegan önskar. Minns en blöt hemmafest som avslutades i vanlig ordning med att de ska lånas hem skivor, så jag smög ner King Diamonds "The Eye"(utmärkt King Diamond album att börja med innan man går in på ett tyngre beroende)i skivpåsen under ett obevakat ögonblick. En vecka senare rings det efter de vanliga artighets fraserna och diskutionerna om ett visst band från New York så kröp det fram en förfrågan om det fanns möjlighet att låna ett par King Diamond skivor. Men då drog jag åt snaran King Diamond är inget som ska strölyssnas på utan varje album ska lyssnas igenom andaktsfullt och texterna ska studeras, helst samtidigt som man lyssnar så man får den totala upplevelsen. Så det portionerades ut i bitar ett King Diamond album per vecka i kronologisk utgivningordning.
  Idag äger vännen alla King Diamond album och är hack i häl med mig i King Diamond samlandet.

  SvaraRadera
 5. Seance - underbar kommentar. Önskar jag hade en "gilla"-knapp som i Facebook.
  GILLA! :)

  SvaraRadera
 6. Sons of Anarchy, ohh ja riktigt bra serie. Blir alltid så jävla sugen på att ta en sväng med hojen efter att sett ett avsnitt =)

  SvaraRadera