Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 4 mars 2011

Bildspecial: Black Label Society på Arenan 4/3

Igår var han ju i stan, Zakk. Bandet var rejält laddade, och gav en bra spelning. Mycket material från "The Blessed Hellride", "Mafia" och senaste given "Order Of The Black", så det får man vara nöjd med. Okej ljud också, så varför inte dyka in på lite bilder?
Eller, "lite" bilder... det är rätt många!
-------------------
Först ut, lite förberedelsebilder courtesy of Stones. Såhär såg scenbygget ut under dagen - samt scenen just innan bandet släppte lös själva spelningen.--------------------------------
Bandet öppnade med Zakk iklädd hatt, och publiken svarade med bra respons. Första fyra-fem låtarna tror jag inte han sa ett ord, typ, utan bytte gitarrer hela tiden samtidigt som han körde "king-kong"-moves på scenen...
--------------------------------
...lite oväntat tyckte jag det var att vi fick "In This River" med frontmannen på piano, medan gitarristkollegan Nick Cataneze får visa sig på styva linan. Det är också ungefär nu jag inser att resten av bandet är riktigt bra. Rytmsektionen
är vass och framförallt slås man av John DeServios basspel som bjuder på den ena höjdpunkten efter den andra. Snyggt - och lite oväntat istället för en ackustisk version av den fina balladen!


...dessutom har sångaren ett mickställ som heter duga...
-----------....sen kom dubbelhalsade gitarrerna fram under "The Blessed Hellride".
Man kan säga vad man vill - det ser hur tufft ut som helst med dubbelshalsade guror, speciellt två stycken!


---------------------------------------------------------
...kom igen!
"Suicide Messiah" bjuder förstås på gästspel på scenen för att ge den rätta megafon-känslan.
Undrar om det där är den killens absoluta höjdpunkt på varje kväll under turnén?------------------------------
Solo?
Check!


Snygg avslutning med en hel del prat.
Som alla vet är det ändå så att en bild säger mer än tusen ord, så det här är väl en bra avslutningsbild? Black Label Society gjorde på det hela en bra spelning. Betyg... 4, skulle jag säga med en natts sömn emellan!
Gillar du bildspecialer?
Då finns det lite mer att kolla in. Watain, AC/DC del ett och två, Airbourne, Candlemass och thrashfest med Kreator, Death Angel och Exodus till exempel. Eller så läser du min intervju med just Zakk Wylde från i somras, och gissar hur skruvat det kändes att stå i publiken igår. Vatten drack han också, inte öl. Precis som utlovat.
Letar du efter annan bra läsning så verkar just hårdrock vara i ropet just.
Aftonbladet kör dels en bevakning av Mustasch-spelningen, men även en ganska intressant artikel om hur lojala hårdrockare är, kopplat till sommarens festivalyra - med en tillhörande lista över var du kan kolla in rock i sommar. Och räcker inte det så kan du kolla in listan på vilken hårdrocksmaskot som är tuffast.
Trevlig helg!

7 kommentarer:

 1. Apropå den schysta rytmsektionen, är ju numer inte helt okände John Kelly från det insomnade Type O Negative som sitter på trumpallen!

  SvaraRadera
 2. Visst är det så. Bra är han också!

  SvaraRadera
 3. Bra ljud? Håller ej med om det grötigt och för mycket mid. Ja jag lyssnade på olika ställen. Zakks gitarrljud för surrigt tycker evil twin lät bättre. En slätstruken trea skulle jag vila säga.

  SvaraRadera
 4. Anonym -> Välkommen! Bra ljud vet jag inte, men okej tycker i alla fall jag att det var. (Som det ju också står, ser jag).
  Lite väl murriga bastrummor kanske, som stundtals dränkte gitarrljudet från Zakk kanske, men ändå ok på det hela.
  Tycker ju jag.
  Smaken är ju som bekant olika! :)

  SvaraRadera
 5. Sköna bilder från en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker konserten var mycket bättre än den förra på Berns. Trummisen var super och hela bandet lät tajtare. Men ljudet kunde varit bättre (gäller även förra konserten). Det märktes att det var torsdag för publiken var seg. Jag ger den en 4:a av 5 (fast då bortser jag ngt från ljudet).

  SvaraRadera