Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 30 mars 2011

I Backspegeln: Iron Maiden "Final Frontier"


Med tanke på gårdagens fundering kan det ju vara läge att kolla lite i backspegeln på just det senaste alstret som brittiska veteranerna Iron Maiden släppt. Sommarens "Final Frontier"!

Recensionen från sommaren landade på en trea, men jag lutade då åt ett något högre betyg också.

Såhär, ett par månader i efterhand och med en alldeles färsk lyssning i bagaget så kan jag konstatera följande:

1) När jag lyssnar på skivan så tycker jag att den är rätt bra.

2) Jag lyssnar inte på skivan.

Faktum är att jag alltid väljer annat med bandet när jag är sugen på Iron Maiden, och att jag alltid väljer något annat när jag är sugen på progressiv rock.

Betyget just nu är således snarare åt det lägre hållet. 2:a, kanske en svag 3:a?

Fast det är väl antagligen mig det är fel på. Jag som inte klarar att ta till mig bandets förnyelse och kreativa fas just nu. Som är fast i "Powerslave"...

2 kommentarer:

  1. Knappast dig det är fel på snarare en hälsosam objektiv personlig reflektion av dig. Där du föredrar tidigare material av Iron Maiden framför dagens försök till att vara ett progressivt band med trista långa låtar och enerverande repetiva refränger. All förnyelse är inte till godo.Personligen tog mitt intresse slut med Maiden i och med den urusla "No Prayer For The Dying" skivan och när jag såg musikvideon till "Holy Smoke" var det godnatt. Idag lever jag och Maiden på minnena från fornstora dar och drömmer om att Maiden gör en storstilad comeback med en återgång till den musikstil/låtskrivarstil de hade till och med "Seventh Son of A Seventh Son" albumet och att de fantastiska gitarrstämmorna som är Maidens signum gör en comeback tänk The Trooper, Aces High o.s.v.

    SvaraRadera
  2. Hade också svårt för denna plattan i början men den har faktiskt växt på mig och nu gillar jag den. Tycker dock inte att den håller samma klass som Dance of Death plattan som helt klart är den bästa av deras "nya" skivor.

    SvaraRadera