Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 16 mars 2011

5 skivor att lessna på i en isoleringscell

Inspirerad av SheerFaith på Metalfilm tänkte jag bjuda på en egen lista av skivor som jag just nu skulle ta med mig in i en isoleringscell enbart bestyckad med en stereo. Detta är nog inte de fem plattor jag tycker är bäst i världshistorien - jag fuskar nämligen och plockar med skivor som inte är rena studioalbum - men det är bra nära!
Först ut - Opeth. Förstås. Ett sånt band tröttnar man inte på, och här gör jag en fegis direkt. Istället för att ta ställning till vilken skiva jag ska plocka med (min febless för "Ghost Reveries är ju välkänd, men på senare tid har "Blackwater Park" växt sig starkare... och starkare... och starkare!) så tar jag den senaste given, DVD- och skivpaketet från jubileumsturnén! Okej, vi säger att man inte kan spela film då, men skit samma. Ljudupptagningen duger minst sagt bra, där först hela "Blackwater Park" bjuds från start till mål, och sen en låt från varje skiva som bandet gjort (däribland en helt magisk tagning av "The Moor"!). Skitbra, den här boxen kan jag lätt tillbringa många timmar i en madrasserad cell med!

Nästa skiva är ingen överraskning. Dio finns inte bland oss längre, men hans musik lever för evigt - och aldrig har det varit bättre än på "Last In Line" från 1984. En av de fem bästa skivor som någonsin gjorts, och en skiva som spelas frekvent hemma hos Rebellängeln. Jag tröttnar aldrig på den!
Nästa skiva att följa med mig in i cellen blir förstås Black Sabbaths mästerverk "Sabbath Bloody Sabbath". Den här skivan har allt, och bjuder på både vila för öronen och svängigt ös. Ytterligare en skiva som är helt given bland topp fem genom tiderna, och det är rent av fantastiskt att den står sig så bra. 1975, det är nästan lika gammalt som Rebellängeln, och det får en att önska att jag också stått mig lika bra....!

Härnäst - världens bästa konceptplatta, och möjligtvis världens bästa platta alla kategorier. Magi från start till mål, och den här skivan är inget val att ta med in i en isoleringscell - det är ett måste! Queensryche "Operation: Mindcrime" borde vara lika vanlig i pojkrummen som en fotboll är idag, tycker jag.


...och sista skivan blir då världens bästa liveplatta. Visst, det är kanske lite fegt att inte ta ännu en studioskiva, men den här skivan har verkligen allt en skiva ska ha. Den har spelats så sjukt många gånger, i alla sammanhang. Slayer "Live - Decade Of Agression" är den perfekta skivan att göra mig sällskap när raseriutbrotten faller på, och jag verkligen vill ut ur cellen. Den här skivan kan man spela lufttrummor till big time - jag lovar!

Så, det var mina fem plattor.
Jag tog som sagt passningen från SheerFaith, så låt oss se om vi kan skicka den vidare och starta en kedjereaktion?!
Stones, Fredrik och Grimgoth - känner er "utmanade"!

7 kommentarer:

 1. Jag känner mig utmanad. 8)

  SvaraRadera
 2. Scysst lista och vilken utmaning sen, tack för den döh! ;)

  SvaraRadera
 3. Tror att jag måste gråta en skvätt nu när jag hört nya The Haunted. Jag menar det inte på ett possitivt sätt:(

  SvaraRadera
 4. Även jag känner mig utmanad, dock har jag ingen planerad vistelse på gång.

  SvaraRadera
 5. Ja. Jag har då i alla fall tagit mitt ansvar.

  http://fredrik-d.blogspot.com/2011/03/en-madrasserad-cell-fem-skivor.html

  SvaraRadera
 6. Gjort min del nu också:
  http://grimgoth.blogg.se/2011/march/there-coming-to-take-me-away-ha-haa.html

  SvaraRadera
 7. Nu har jag dragit mitt strå i stacken.

  http://tuneoftheday.blogspot.com/2011/03/neil-young-cortez-killer.html

  SvaraRadera