Metalbloggens samarbetspartner:

tisdag 21 juni 2011

Intervju och tävling med Cain!

Idag bjuds det på något alldeles speciellt på Metalbloggen.
Kalmariterna Cain medverkar både i form av en kort intervju och en chans för dig som läsare att kamma hem ett ex av den senaste fullängdardemon "The Master Clockwork".
Bandet har sitt virtuella huvudkvarter på MySpace. Här hittar du lite provsmakning, och enklast att ta till sig är nog låten "Red Water" som du kan lyssna på där.

Varför ges då just Cain chansen till denna "spotlight"?
Jo, men det är så enkelt att jag haft förmånen att genom gemensamma vänner få ge feedback på deras musikaliska utflykter. Första demon "Tethys" som eder Rebellängel var ganska detaljerad i kritiken med (ja, det kanska var årets underdrift... analt detaljerad är väl närmare sanningen), samt efterföljande fullängdsdemon "The Master Clockwork". Det är stora steg som tagits, och det ska bli spännande att se var detta tar vägen, helt enkelt.

CAIN, berätta... vad är ni för lirare?
Vi är ett gött gäng kompisar som älskar att spela och lyssna till hårdrock! Vi har lirat ihop sedan 2003 och träffades genom högskolan i Kalmar! Vi började med cover som alla andra men spelar numera mest eget, men det är ändå gott och riva av en och annan cover i mellan åt!!


Hur låter ni, och vilken typ av influenser har ni själva musikaliskt?
Ganska tungt men melodiskt och med en ren sång på toppen! Vi tycker att det är svårt att sätta oss i ett fack, det får andra bestämma när de hör oss!! Influenserna är bla Metallica, Maiden, Soilwork, Kamelot och Pantera


"The Master Clockwork" är ju ert andra verk, "Tethys" det första. Hur tycker du att ni har utvecklats mellan dem?

Ganska mycket. Det är en bättre ljudbild och vi har mognat som band. Dock kör vi många låtar från Tethys live, så vi har inte tröttnat på den. Det känns mera genomarbetat på Master!


Vilken är favoritlåten på "The Master Clockwork"?
Vi har svårt att välja så det får bli 2 st: "The Dead and The Calm" och "Sink".


Vad händer i CAIN-lägret nu?

Just nu håller vi på att repa in nytt material, vi har en nygammal gitarrist som har varit med oss i 2 år snart(han var med och grundade bandet). Vi är fler som skriver låtar nu vilket gör att det kommer många och det tar lite mera tid att repa in. Detta ska leda till en ny demoskiva har vi tänkt och den ska bli klar under hösten! På skivbolagsfronten är det väldigt dött tyvärr men vi fortsätter att hoppas. Det som skulle vara bra är att få kontakt med ett managebolag och kanske en artistbokare för att komma ut och spela mera! Det är ju det man vill mest! Vi har en spelning på en lokal festival i sommar där bla bandet The Quill spelar. Vi letar spelningar med ljus och lykta!!


Varför ska Metalbloggens läsare vara med i lottningen om er skiva?
För att det är en skön metal platta att lyssna på i sommar!!!

Helt klart.
Skivan i sig ser ut som följer!

Total 13 låtar är insmällda på plattan, och personligen hör jag rätt mycket Queensryche i förebilderna - och har dessutom önskat att bandet skulle bli än hårdare och dra mot exempelvis Nevermorehållet... en kul anekdot är ändå att jag haft bland annat låten "Sink" (som nog tillsammans med "Red Water" är mina favoriter på skivan) på en bränd CD som legat i företagets gym. Häromsistens så åkte den blandskivan på, och efter ungeför tiotalet mer kända spår och akter så dök den upp.
Utan att jag kunde placera den först, då det var ett tag sen jag spelat just den skivan.
Rätt härlig känsla sen när jag visste vad det var, och att det funkade fint i en blandning av akter som passar sig på en sån blandskiva.
Det kan alltså finnas en hel del fans till Cain på mitt företag - utan att de fattar att de gillar bandet, kan man säga.

Som tur är behöver det inte vara du.
Du kan ju helt enkelt bara vara med i tävlingen om ett eget exemplar.
Jag har 4 exemplar liggande. De behöver få nya ägare!

Du skickar helt enkelt ett mejl till chief-rebel-angel@hotmail.com med dina kontaktuppgifter så är du med i utlottningen. Senast tisdag 28/6 måste du hänga på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar