Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 19 juni 2011

Remasters: Gary Moore "Wild Frontiers"


Gary Moore finns inte längre.
Han avled under vårvintern, och när man läser om honom så kan man konstatera att det verkar ha varit en mycket svår person att samarbeta med - med en gudabenådad fårmåga att spela gitarr.
Helt pjåkig var ju kar'ln inte på att komponera låtar heller, eller vad säger man om en lista som på storsäljaren "Wild Frontiers"?
"Over The Hills And Far Away"
"Wild Frontier"
"Take A Little Time"
"Loner"
"Friday On My Mind"
"Strangers In The Darkness"
"Thunder Rising" (kanske min absoluta favoritlåt med Gary Moore)
"Johnny Boy".
Herrejesus! Det går inte direkt av för hackor, eller hur?
Ladda på med extramaterial i form av remixar på "Over The Hills And Far Away", "Wild Frontier", "Loner" och "Friday On My Mind" samt en livetagning på "Out In The Fields" och extraspåret "Crying In The Shadows" så inser man ju direkt att detta måste finnas i varenda rockers skivhylla.
Ljudbilden på den remastrade versionen är ganska ok, även om hela mixen generellt är relativt vek - framförallt i mellanregistret - men jag börjar undra om det är en effekt av att vara en mer eller mindre genialisk gitarrist samtidigt som man har ett uppblåst ego (jämför med Yngwie Malmsteen!)
Gary Moore har medverkat tidigare i serien om Remastrade skivor du behöver, men då var det med en mer oväntad platta - inte en dunderhit som denna. En värdig sista skiva för Remastersseriens vårsäsong.
Detta är skitbra, det fattar du väl.
Köp. Genast!

1 kommentar: