Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 24 juni 2011

Ett långt Midsommarinlägg!

Idag är det Midsommar, denna svenska hedniska högtid.
För egen del ska jag väl iväg med familjen och ha lite klassisk picknick. Sill, snaps, färsk potatis. Blekfet kropp i gräset. Grilla. Inget mräkvärdigt med det.
Midsommar innebär också att Metalbloggens fasta avdelningar börjar fisa iväg på sommarlov.
I vanliga fall får du ju ett Veckans Tips varje fredagmorgon och en Live!-skiva eller en Remasterskiva på söndagarna. De avdelningarna vilar lite nu och laddar för hösten istället, men misströsta inte - det betyder inte att det blir tomt på bloggen!

Redan imorgon är det premiär för en serie som går under namnet "Sommarskivan", och som kommer att ge nedslag i olika skivor som eder Rebellängel har en del sommarminnen till. Det blir en koll på skivan, och lite anekdoter.

Dessutom lovar jag något som heter "Sommarboken", och det kommer att vara tips på rock'n'rollböcker som passar i hängmattan.
För att inte fastna i fällan med alla dessa biografier eller enkla pocketböcker så kommer alla tips att ta avstamp i myllan som är rock och hårdrock, men inte en enda av dem är en biografi typ "The Dirt". Spännande? Hoppas det!

Under sommaren blir det förstås även ett gäng recensioner (håll utkick efter bland annat Symphony X och Queensryche), mera festivaler under lupp och allehanda nedslag i livet i allmänhet. Den rätt friska uppdateringstakten som i vanliga fall är standard kanske avtar något, så se till att du "gillat" bloggen på Facebook så du kan hänga med. Eller inte. Det är ju en fri värld.
Det kan förresten också verka på statistik på den här sidan som att det är bra drag på besöksantalet, juni har enligt den lilla räknaren i högermarginalen varit mycket bra.
Om det är sant eller inte vete fan.
Jag har en annan räknare som visar mer modesta siffror.
Lögn och statistik, typ.

Nå, Midsommarfirande var det ju. För att undvika att det blir alltför glättigt så tar vi väl en soft låt från en fantastisk platta med Tiamat. "Summertime Is Gone", så ni vet. Kan ju passa svenskt Midsommarväder!

På tal om fantastiska skivor - jag läste i senaste Sweden Rock Magazine en del intressanta saker. Det gäller den upprapning som blaskan hade över de bästa skivorna 2001-2010, och de efterföljande intervjuerna. Där noterar jag att både Porcupine Tree och Mastodon säger att det blev ett bättre resultat när de spelat material från skivorna "Fear Of A Blank Planet" respektive "Leviathan" live innan de spelat in låtarna.


Sånt görs ju knappt numera, på grund av rädsla för att musiken ska spelas in och spridas. Synd det, för jag tros dels att det är svårt att sprida det med bra kvalitet, och dels tror jag verkligen att resultatet blir bättre om man haft chansen att testa materialet och spela ihop sig ordentligt för en riktigt publik. Och vem vill inte riskera att det kan pridas lite råmaterial i förväg mot att det istället blir en klassisk odödlig skiva som resultat?


Nå, dags att sluta svamla och dra igång dagen. Ha en fantastisk Midsommar, kära läsare. Vill ni ha ett fint tips på den perfekta avslutswhiskyn som passar ljusa sommarnätter så är det denna. Mackmyras Special 04. Skål!

2 kommentarer:

  1. Trevlig midsommar chiefen! Låter som kul inslag på bloggen väntar.

    SvaraRadera