Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 30 juni 2011

Peace & Love Under Lupp

Borlänges stolthet Peace & Love är festival nummer tre att hamna under luppen, efter Sweden Rock Festival samt Metal Town, och denna gång är det en festival som inte är enbart riktiad till hårdrockarna som synas. Som vanligt är det ett antal kategorier som ska granskas noggrannare, och redan innan jag skriver den här artikeln så känner jag att det ska bli spännande att se hur en så pass "icke-hårdrockig" festival står sig gentemot de andra.
Häng på!

Spets
Ja, man kan ju säga vad man vill - de har i alla fall inte sparat på krutet i Dalarna. Bob Dylan, The Strokes, Kings Of Leon och M.I.A lär ju inte vara ett billigt paket. För en som gillar distad musik primärt så lockar det kanske inte tokmycket, men för egen del skulle jag lätt se de tre förstnämnda.
Spetsbetyget hamnar på 5 poäng av 10 möjliga!

Bredd
Ja, här gödslar ju festivalen med namn - men plockar man ut de med rock och hårdrocksrötter så blir det färre. Volbeat, Mustasch, Social Distortion, Bad Religion, U.D.O, Journey och 30 Seconds To Mars räcker väl ändå hyggligt.
Nej, det är inte toppklass, men det som händer när man jämför en så pass spretig bill of artists som med en dedikerad är ju att de namn som man vill se framstår som mer lockande.
Nåväl, bredden hamnar på ett betyg om 4, och saknar förstås extremmetal för att det skulle ta högre kliv uppåt i bedömningen.
Gillar man rock med anstrukning till pop så är det däremot en fest, för förutom redan nämnda akter så finns några till som The Sounds och The Ark.

Rock
Detta är förstås den starka grenen för festivalen. Redan nämnda är de flesta akterna, och jag tycker ändå att ett rock'n'roll-utbud som innehåller Social Distortion och Bad Religion är ett bra utbud.
Vad mer kan man begära än punkrock i världsklass?
Här finns AOR i form av Journey, här finns modernare rock i form av 30 Seconds To Mars, och är det då något mer man kan begära i denna kategori så är det lite mer bredd, och lite mer retrorock.
Stekheta Rival Sons, till exempel, som ju lirar på Putte i Parken nästa vecka.
Det hade varit något det!
Hur som helst, detta är den starka grenen på Peace & Love. Det får bli en betygssjua!

Hårdrock
Jo, det finns ju lite namn här, även om det är lite. U.D.O, Mustasch och Volbeat är väl alla stabila festivalbokningar - även om de inte är fantastiska.
Fast det är ju en bit kvar till de mer hårdrocksnischade festivalerna, och det hade ju inte skadat med ett av de stora affischnamnen inom denna kategori också.
Det får landa på en 4:a i betyg!

Extremmetal
Sist och i det här fallet minst är den extrema hårdrockens närvaro.
Eller, minst och minst - den är snarare obefintlig!
Jag tror att i stort sett vilket hårdare band som helst hade dragit sin publik i jämförelse med konkurrensen, men nu finns ju inget alls. Det blir helt enkelt det minsta betyg som kan delas ut, en 1:a i denna kategori.

Sammanställning
Peace & Love är helt klart festivalen för dig som är into rock. Det är inte festivalen för dig som vill dyrka djävulen och riva hörselgångarna med distade gitarrer.
Sammanlagt hamnar man på 21 av 50 möjliga poäng!

2 kommentarer:

 1. Tråkigt bara med bråken och våldtäkterna som förekom under bara "början" av festivalen.

  Kan detta bero på at tdet är den lite mer "yngre generationen" som åker dit??

  SvaraRadera
 2. Mja, jag tror inte det.
  Jag tror rötägg finns i alla åldrar.
  Däremot kanske en spretigare grupp fans ger större möjlighet att smyga in om man är ett rötägg?
  Har sällan sett bråk på rockarrangemang, faktiskt.
  Fylla däremot.... :)

  SvaraRadera