Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 17 juni 2011

Veckans Tips: Nuclear Blast Allstars "Out Of The Dark"... "Into The Light"

Det tillhör inte vanligheterna, men som sista Veckans Tips för vårsäsongen 2011 ska vi kika på två plattor samtidigt - och dessutom två plattor som inte är en speciall grupp, utan ett lekfullt firande av majorbolaget Nuclear Blasts 20-årsjubiluem.
Jajamen, vi pratar om Nuclear Blast Allstars, och skivorna "Out Of The Dark" samt "Into The Light"!

Nä, Jag anser inte att Nuclear Blast är det mest creddiga bolaget som finns, men i en tid där nedladdning och spridning gör det allt tuffare för skivbolag att överleva är det trevligt när ett så stort bolag som detta tyska står starkt. Oavsett vad man tycker om dem.


Och de har på dessa två skivor samlat ihop hela sin imponerande härad av artister som får bidra till de specialskrivna låtarna. Skivan "Out Of The Dark" har skrivits av Peter Wichers, med originaladress Soilwork, och där får han gästspel av bland annat Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain), John Bush (Anthrax, Armored Saint), Björn "Speed" Stridh (Soilwork), Mark Osegueda (Death Angel) och Maurizio Iacano (Kataklysm). Det är en tyngre och elakare platta än sin namne, och mest känd är väl den mindre hit som åstadkoms med Anders Fridén (In Flames) vid micken, "Dysfunctional Hours".


Dessutom laddar man med extramaterial på en separat skiva, och man får spår som "The Heretic Hammer" , från Dimmu Borgirs Japanpress av "In Sorte Diaboli" likväl som meck av Meshuggah och Nile. Mumsigt värre, och en bra och kul hyllning och uppvisning över vilket vansinnigt artiststall Nuclear Blast besitter. Dessutom gillar jag när en gitarrist och låtskrivare som Wichers får i uppdrag att försöka skriva material som passar exempelvis rösten som John Bush besitter. "Paper Trail" heter resultatet, men det är bara ett exempel på spännande möten...

Fler sådana blir det i syskonskivan "Into The Light", vilken precis som namnet antyder har en snällare inriktning.
Här har musiken skrivits och producerats av Victor Smolski (Rage), och även denna skiva föräras med massor av prominenta gäster. Här paraderar Mats Levén (Therion, Krux, At Vance)förbi, likväl som Tobias Sammet (Avantasia, Edguy), Peter "Peavy" Wagner (Rage), Hansi Kürsch (Blind Guardian), Andy Deris (Helloween), Tarja Turunen (ex Nightwish) och Marco Hietala (Nightwish).
Bäst av alla sjunger ändå för mig innan okände Oddleif Stensland (Communic) i låten "Eternally".
Riktigt jävla bra!
Även på den här given får man både extraspår med Hammerfall, Helloween och Gotthard likväl som det spännande resultatet när en låtskrivare som Smolski ska försöka skriva olika låtar till alla dessa sångare.
En kul idé, hela konceptet, och klart värt att kolla in.

Det känns också som en bra avslutning av Veckans Tips denna säsong.
Vintern är slut, ljuset är här och nästa fredag är det redan Midsommar.
Låt oss fira det med en klackspark, även om det är en rätt bra sån.
Nuclear Blast Allstars tar oss ur mörkret, in i ljuset!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar