Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 3 juni 2011

Veckans Tips: Crucifyre "Infernal Earthy Divine"


Det har sagts förrut, men tål förstås att upprepas - Pulverized Records är platsen att leta på om du vill ha högkvalitativ svensk dödsmetal! Tidigare i våras var det Interment som plockades upp ur myllan, likväl som Tribulation har gjorts tidigare. Pärlan denna vecka heter Crucifyre, och det är inget annat än en ren stänkare i krysset.

Med Dimmu Borgir-inspirerad titel där man staplar ord på varandra så frontar Crucifyre med ett fulsnyggt omslag signerat Stefan Hansson, samt en bandlogga som på ett briljant sätt sätter fingret på bandets jävulska budskap.


"Infernal Earthy Divine" är musikaliskt en dödsmetallplatta med inspiration av thrash, och istället för avgrundsdjup growl bjuds vi istället sång av Erik "Tormentor" Sahlström som påminner mer om den typ av skrik man återfinner på At The Gates eller Slayers tidiga verk. Bandets huvudman är dock Yassin Hillborg (ex Afflicted) som står för både trummor och gitarr.


Med låtar som "Born Again Satanist", "Kiss The Goat", ""Thessalonian Death Cult" och "Majestical/Sadistical" trycker gänget gasen i botten och bjuder på en resa som motsvarar många av de förväntningar man kan ha på en platta som faktiskt dök upp på plats 3 i Close-Up Magazines årsbästalista 2010.

Bästa av alla är dock "Witch Hammer".

Grym låt, grym titel.


Du hittar skivan på Spotify, och egentligen är det inte mycket att bråka om.

Gillar du driven döds så kommer du att gilla det här.

Pulverized Records har levererat. Igen!

4 kommentarer:

 1. Denna grupp och skiva är satan grym!

  SvaraRadera
 2. Om du inte hört Heaven shall burn så lyssna på dom det är ren ear fuck:P

  SvaraRadera
 3. ZnuppeN - tack för tipset!

  Grimgoth - jajamen, på pricken! :-)

  SvaraRadera
 4. Bästa nya skivan jag hört på länge! Den går varm här hemma.

  SvaraRadera