Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 20 september 2012

Västerås, mästerbokarna? Halva Whitesnake på scen!

 I somras var det den osannolika bokningen av Testament som imponerade. Nu på söndag smäller man till igen, Västerås egna superbokare på Sigurdsgatan 25, och denna gång  är det typ halva Whitesnake som står på scenen! Steamroller heter akten, och innefattar Doug Aldrich, Michael Devin och Brian Tichy, en trio som beskriver sig enligt följande: 
"Where hard rock meets electric blues, where guitars are played with gritty fingers,
where the hot iron meets the pavement, this is where you’ll find SteamRoller".


Låter ju inte dumt alls, speciellt med tanke på vad mina vänner som bevistade senaste Whitesnakegiget sa om akten då - att det var bandet som höll uppe hela grejen, och stödsjöng för Coverdale hela tiden...
Med sig har man Sideburn, aktuella med nya plattan "IV - Monument", en skiva som faktiskt rullar en del just nu och jag tänker skriva lite om framöver.
Dubbel anledning att befinna sig på Sigurdsgatan 25 på söndag, alltså, för er som bor i närheten.

Dessutom tycker jag att det är intressant, det här med att en klubb kan börja boka så bra artister. Mina bästa konsertupplevelser har ju generellt varit på mindre ställen (första gången jag såg Behemoth på Klubben, eller Satyricon, eller Watain, eller Dio på Debaser, eller In Flames...eller ja, det tar liksom inte slut om man räknar på så...) och det är kul att fler och fler stora artister hittar till mindre ställen - även utanför "storstäderna".
Jag tror också att det är lite av framtiden i en hårdnande konkurrenssituation och försvinnande skivförsäljning, att hitta fler intimare arenor att spela på.
Därför - hattan av för Sigurdsgatan 25!

2 kommentarer:

  1. Jag ser det som en spännande utveckling att mindre arrangörer kan få luft under vingarna. Ger ett mer dynamiskt musikliv känns det som.

    Är t.ex. väldigt förtjust i både Muskelrock och Püssy a GoGo's entusiasm och bokningar även om jag hittills inte bevistat någon av deras sammankomster. :-)

    SvaraRadera
  2. Nu blev man lite sugen att laga bilen så man kan åka till Västerås i helgen!

    SvaraRadera