Metalbloggens samarbetspartner:

onsdag 26 september 2012

Yngwie. Sweden Rock. Nyheter. Svammel!

 Kolla in boken ovan.
Landade i brevlådan häromdagen, Anders Tegners tegelsten om Yngwie Malmsteen. För recension på Werock, och gosse - detta är en historia jag bara längtar efter att sätta tänderna i! Säga vad man vill om strängbändaren, jag tror inte det finns någon som tycker att han är ointressant, och visst är det som man säger i förordet - gränsen mellan geni och dårskap är tunn.
Stay tuned för mer om den boken, jag lovar!

Samma dag landade för övrigt det senaste numret av Sweden Rock Magazine. 
Jag har sedan ett drygt år båda blaskorna, Close-Up Magazine och SRM.
 Oftast föredrar jag Close-Up som helhet, det känns som om man arbetar med fräschare band och mindre gamla stolliga dinosaurier som egentligen inte borde försöka sig på en comeback, men det finns fina saker med SRM också. De långa artiklarna (Martin Calrssons mästerverk om King Diamond, uppdelat på två nummer senast får en att inse att just Carlsson nog är en av de två-tre hårdrocksjournalisterna som verkligen håller högsta kvalitét. En annan kan nog vara ovan nämnda Tegner, faktiskt!) är fina om man gillar banden som skildras, och dessutom har blaskan en fantastisk nyhetssektion.
Där får man läsa mycket matnyttigt som gått i alla fall undertecknad förbi.
Nu senast, i numret på bilden ovan, så var det flera små pärlor:


 1. Soundgarden släpper comebacken "King Animal" den 13/11
 2. Soilwork kommer med nytt, dubbelplatta. Kommer 2013, produceras av Jens Bogren och får namnet "The Living Infinite". Kanske kanske kanske kan jag få några ord från nye gitarristen David där, det visar sig att han är god vän med Jolly Jonny som gaddar mig, och jag tänker i alla fall fråga...
 3. Amorphis kommer med nytt i vår. Producerar gör Peter Tägtgren, och mn undrar ju hur länge finnarna orkar hålla den produktionstakten....?
 4. Hypertension som demorecenserades med "Envenomed By Vipers" på denna lilla site ska spela in en riktig debut. De intervjuas, och kommer sedan att spela in plattan "Primeval Tyrants Prevail" i vinter. Kul - och nästa gång det blir dags att vinna torsdagstraven så kommer demon att ligga med som ett av priserna. Stay tuned varenda torsdag!
 5. Satyricon släpper nytt nästa år, med en Satyr som fått smak på musik igen. Whohaa!
 6. Vad händer med Queensryche? Bra fråga. Man strider ju om namnet, sedan sångaren Geoff Tate gått skilda vägar från resten av bandet. Nu är Tate på gång på turné, som förband åt Alice Cooper på dennes Canadasväng, och han har ett ganska spännande band med sig. Rudy Sarzo (ex Dio, Whitesnake, Ozzy Osbourne) på bas, Bobby Blotzer (ex Ratt) på trummor och kanske det mest intressanta - Glen Drover (ex King Diamond, ex Megadeth) på gura tillsammans med Kelly Gray (ex just Queensryche). Jag undrar var det där kommer att ta vägen så småningom, men helt klart vore det kul om man kunde få dubbla uppsättningar Queensryche på scen, i samma stad, samma månad...
Annars då?
Kollat klart på Sons Of Anarchy säsong 4. Bra att det finns en femma, men sen kan det nästan vara bra. Risken finns ju, om man bara rullar på, att det blir trist. Bättre att göra en fem-sex riktigt bra säsonger och stänga en serie med värdighet, tycker jag. 
Såg förresten den här också i september.
Mycket skjutande, mycket sex och naket, ganska mycket klichéer - men riktigt spännande och välgjord. En överraskning som kan rekommenderas (ja, om du nu gillar just den typen av ingridienser...).
Nu blir det väl dock lite mindre TV ett tag. Måste läsa lite. Om Yngwie!

10 kommentarer:

 1. Kan säga att senaste säsongen på SOA öppnat väldigt starkt.

  SvaraRadera
 2. Close-Up har jag köpt sen typ 20 år, men SRM har jag bara bläddrat i. Fast jag är ju mer döds än Dokken. SRM har väl dock flera bra skribenter som tidigare skrivit i Close-Up, som just Martin Carlsson... det är inget fel på dagens CU-skribenter, men ibland saknar jag såna höjdare som Martin, Åsa Jonsén/Swanö, Cristoffer Röstlund Jonsson - och framför allt tidningens bäste skribent någonsin, Mats Pennander. Som inte tycks ha ägnat sig åt journalistik alls sen han lämnade/fick gå från Close-Up. Se här: http://www.advokatfirmanhammar.se/Pages/ViewAttorney.aspx?attorneyid=17

  SvaraRadera
 3. Vill tacka för tipset om Abigail Williams, köttat plattan ordentligt idag!

  SvaraRadera
 4. Åsa -> Varsegod. Det är en fin platta!

  SvaraRadera
 5. Trots att jag är "hård" dödmetallsnubbe så prenumererar jag på SRM. Gillar den bättre även om det är svårt att blunda för faktumet att tidningen är sprungen ur mesblaskan Bright Eyes ;). CUM var bibeln fram tills för några år sedan då jag tyckte att dom tappade gnistan och avslutade min prenumeration.

  Kul att Satyricon är på gång med ny musik, gillar det mesta dom har gjort.

  SvaraRadera
 6. Yngwie Malmsteen boken ska bli intressant att läsa då jag träffat vederbörande och är bekant med flera som figurerar i boken och inte minst för att Yngwie Malmsteen är ett musikaliskt geni och världens bästa gitarrist.

  Tycker att SRM går från klarhet till klarhet trots att det senaste numret var ett riktigt mellannummer och den bittra juryn gör en inkonsekvent saltomortal (- Thompson) och klagar på att Kobra And Lotus gör halv vissna standard låtar som man hört för samtidigt som man hyllar ett band som nästan kopierar Black Sabbath och annan sjuttiotals hårdrock.

  Kobra And The Lotus äger! sångerskan Kobra Paige sång påminner om en tidig Geoff Tate ibland. Förbered dig på kross:http://www.youtube.com/watch?v=Cs8QUqyC0yc&feature=relmfu

  Close Up innehåller för mycket band med modefrilla och tatueringar på halsen och den där förbannande skräninga skabb punken.Men visst de har ibland riktigt bra långa interjuver och record collector kan vara cool.

  Jag prenumererar givetvis på båda tidningarna.

  Ska kolla upp Strike Back, tack för tipset!

  SvaraRadera
 7. Ser väldigt lika ut hemma Hos mig. Yngwie boken skickas till mig idag. Bläddrar i nya SRM och har kollat färdigt på SOA 5.02. Väntar på beställda vinyler som Kiss, Graveyard och Tiamat.

  SvaraRadera
 8. Tjenare hårding, ser att du har hittat till samma serie som jag precis plöjer tredje säsongen av. Undrar om du har missat första säsongen. Lite märkligt, står säsong 1 på ditt omslag, men de där killarna kommer ju in i säsong 2. Grym serie förresten. Säsong 3 är inne på nionde avsnittet. Detta bör vara en serie för Engdahl, den är ju lite Rambo-liknande... hehe

  SvaraRadera
 9. Ah, såg precis varför på tv.com. Den första "säsongen" är listad som Chris Ryan's Strike Back, men detta bör vara felaktigt, då det som du ser som säsong 1 ovan är en direkt fortsättning av Chris Ryan's Strike Back. Så, där har du mer att se... :)

  SvaraRadera
 10. Killer -> Aha, perfekt. Mer att se! :-)

  SvaraRadera