Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 16 september 2012

Remasters: Ozzy Osbourne "No Rest For The Wicked"

The Prince Of Darkness, Ozzy Osbourne, tog i samband med sin femte soloplatta "No Rest For The Wicked" ett beslut som var ganska stort.
Han plockade in en då ung och okänd gitarrist vid namn Zakk Wylde. Det kan man kalla fingertoppskänsla, för inte bara lyfter denne Zakks gitarrspel den aktuella skivan ett snäpp eller två, dessutom skulle han komma att visa sig vara en kompanjon och parhäst till Ozzy under i stort sett resten av karriären.
Skivan under lupp i Remastersserien denna gång är då följdaktligen just "No Rest For The Wicked", med sitt pärlband av helt fantastiska låtar. Här avtäcks för första gången favoriter som "Miracle Man", "Devil's Daughter (Holy War)", "Bloodbath In Paradise", "Tattooed Dancer" och "Demon Alcohol".  Det är en otroligt stark låtlista bara där, och den kompletteras sen av typiska Ozzykompositioner som "Hero" och underskattade "Breaking All The Rules".
Det klarar sig gott på egen hand, speciellt med den remastrade ljudbilden (som i o f s inte är speciellt mycket bättre, men man har åtminstonde högt volymen på inspelningen lite) - men till får man ändå lite extra godis.
Den relativ såsiga balladen "The Liar" är tidigare osläppt och av den anledningen av intresse trots att den nu inte är speciellt bra. Dessutom får man en liveversion av "Miracle Man" (alltid trevligt) och en fin utökad booklet.
Såklart måste du ha denna klassiker i din hylla.
Såklart är det en bra platta tidigt i Remasterssäsongen denna höst 2012.
Det är ju att avsluta med värdighet, Ozzy Osbourne med Zakk på gura!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar