Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 31 maj 2013

Veckans Tips: Probot "S/t"

Okej, för det första är det väl bara att erkänna en sak.
Jag gillar Dave Grohl. Nä, inte bara ur den här synvinkeln, utan även musikaliskt.
 Jag anser att han är en grym talang, oavsett om det handlar om att lira gitarr, banka trummor eller sjunga.
Det betyder att när en sådan snubbe samlar ihop kompisar under flaggan Probot, och sen kryddar det hela med intressanta gäster, så är jag där som en fluga runt skit.
Det innebär också att detta Veckans Tips är, minst sagt, varierat.
Här finns industripunk i "Access Babylon" med MIke Dean som gäst i samklang med ren rock'n'roll med Lemmy som gäst i "Shake Your Blood". Här samsas "Centuries Of Sin" där Cronos från Venom bidrar med "Red War" som tillåter Max Cavalera att låta som... ja.. Max Cavalera.
När Lee Dorrian gästar så låter "Ice Cold Man" doom, Tom G Warrior ger sin oefterhärmeliga smak åt "Big Sky" och "Sweet Dreams" med King Diamond på gästsång får avsluta hela skivan.
Det är kul hela vägen, inte minst om man dessutom kan läsa sig till alla tankar som den gode Grohl har inför respektive gästartist och hela projektet. Verkligen ett gott exempel på varför man ska ha den fysiska skivan och kunna följa med i såväl texter som tankar.
Probot består i stora delar av enbart herr Grohl. Han spelar i stort sett alla instrument, med benägen hjälp av diverse gästarbetare (Kim Thayil spelar gitarr på just avslutande "Sweet Dreams", till exempel) då och då, och det har tagit fyra år att fullfölja hela projektet som enligt Grohls liner notes avtäcktes november 2003.
Tyvärr verkar skivan inte finnas för avlyssning på Spotify, så du får leta på annan plats i cyberrymden. Eller höra av dig, så ska vi se vad vi kan göra!

3 kommentarer:

  1. En ojämn, men kul platta. "Centuries Of Sin" är en riktig pärla.

    SvaraRadera
  2. Helt underbart projekt. Shake Your blood är en fantastisk dänga dessutom. :-)

    SvaraRadera
  3. Den där har jag i gömmorna någonstans. En skiva som köptes och glömdes bort ganska snabbt. Kanske värt att rota fram den igen nu när man är 10 år äldre och förhoppningsvis har lite mognare smaklökar.

    SvaraRadera