Metalbloggens samarbetspartner:

söndag 6 oktober 2013

Citatet: Ghost & Dave Grohl

Ghost och Dave Grohl har en bebis ihop.
Kan man säga. EP'n "If You Have Ghosts" har släppts i slutet av veckan i digitalt format, och du får "Infestissumam Redux" senare i november.
Pressmaterialet som landade i fredags lyder som följer:

I april i år släpptes Ghosts andra album ”Infestissumam”, albumet har varit ett av hårdrocksvärldens absolut mest omtalade under året och Papa Emeritus II och hans fem Nameless Ghouls har spridit sitt mörka gospel över världen. I höst släpper bandet ny EP och en exklusiv svensk deluxe-version av ”Infestissumam” med titeln ”Infestissumam Redux”.
I samband med inspelningen av ”Infestissumam” spelade Ghost även in ett antal extraspår tillsammans med dedikerade Ghost-fanet Dave Grohl i hans Studio 606 i Los Angeles. Låtarna, som alla är covers, producerades av Grohl som även spelar trummor på ett par av spåren.
Nu släpps fler av låtarna på EP:n ”If You have Ghost” samt på ”Infestissumam Redux”.
Det är en varierad samling låtar som gått igenom Ghosts filter. Abba-covern ”I´m A Marionette” dök först upp som b-sida på singeln ”Secular Haze”. Titelspåret till EP:n och tillika första singeln “If You Have Ghosts” är lånad från Austins främste son Roky Erickson. Övriga covers är från artister som står längre bort från Ghost i skivbacken som Army of Lovers ”Crucified” och Depeche Modes ”Waiting for the Night”. Pop-låtar som i Papa Emeritus II klor draperats i svart.
Tracklist ”If You Have Ghost” EP
1. If You Have Ghosts (Roky Erickson)
2. I´m A Marionette (Abba)
3. Crucified (Army of Lovers)
4. Waiting For The Night (Depeche Mode)
5. Secular Haze – Live
EP:n släpps separat på vinyl 12” i 1500 ex varav 500 ex på clear vinyl. Clear-utgåvan kommer säljas exklusivt via Bengans. ”Infestissumam Redux” släpps i 3000 ex och innehåller originalalbumet + bonus-spåret La Mantra Mori och If You Have Ghost EP:n.

Dessutom kör bandet ut sin "dokumentär" Papaganda där man ytterligare stärker sin position, och turnerar som besatta.
Det blir mycket Ghost nu.
Och jag är personligen nyfiken på "If You Have Ghosts" efter att ha hört singeln på Spotify. Rätt mesigt musikaliskt, men som du kanske vet är jag ju svag för just Dave Grohl...

Okej. Med tanke på hur mycket Ghost det är just nu så tar vi en kort och koncis rad ur texten till "Monstrous Clock" från senaste "Infestissumam" som Citat denna söndag!

"Come together, together as a one
Come together for Lucifer’s son"

Ghost B.C 

1 kommentar: