Metalbloggens samarbetspartner:

torsdag 24 oktober 2013

NP: Ayreon "Into The Electric Castle"

Tipset kom från Christofer (med en ganska fin text runt, läs den), om konceptskivan "Into The Electric Castle" med Ayreon.
Jag tyckte det lät riktigt spännande, och hittade den billigt på nätet. Den landade i början av veckan, och rullar nu...
...för jag vet egentligen inte vad jag ska göra av det här.
Det är klart udda.
Rymdopera, med en lika delar störande som mysig och förklarande berättarröst mellan spåren. Musikaliskt är det inte speciellt hårt, mer progressivt och storslaget med en kant av... tja.. pop? Det låter nästan som Supertramp "Crime Of The Century" möter Jupiter Society "Terranova", hur konstigt det än låter - men det funkar.
Och sången.
Det är idel superstjärnor som hanterar den, och det märks.
Namn som Fish, Sharon Del Adel, Damian Wilson och huvudfiguren Arjen Anthony Lucassen själv hanterar sånginsatserna, och detta, mina vänner, är en skiva som jag kommer att behöva rulla igenom ett helt knippe varv för att få grepp om.
Och det kommer att göras, för ganska lång (dubbelskiva) och pretentiös som den är vid första anblicken så är det lockande musik.

Ett märkligt tips, en bit utanför min vanliga fåra. Tack, Christofer. Det var kul!

Ayreon "Into The Electric Castle" på Spotify, så kan du vara fundersam med mig...

1 kommentar:

  1. Varsågod. Kul att mitt tips inte var helt åt helvete i alla fall. Hoppas du hittar "nyckeln" till skivan efter lite mer speltid. :)

    SvaraRadera