Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 4 oktober 2013

Veckans Tips: Aeon "Rise To Dominate"

Min allra första kärlek hette Erika.
Jag var väl en 6-7 år eller så när det hände, och denna rara tjej var jag kär i lite av och till under mer eller mindre hela grundskolan.
Hon finns på Fejsbok, och vad jag förstår så bor hon numera i Östersundstrakten - vilket gör det till en naturlig koppling när det gäller denna Veckans Tips. Hon är nämligen inte Östersunds finest.
De heter istället Aeon, och serverar svärtad döds av absolut toppklass!
"Rise To Dominate" är bandets andra giv, och även den andra som jag satt i hörselgångarna - men jag har inte följt kronologisk ordning då jag började med släpp nummer tre, ""Path Of Fire".
Den är också väldigt bra, men inte lika direkt som "Rise To Dominate", vars styrka ligger just i förmågan att fullständigt spöa skiten ur lyssnaren så fort man trycker play...men att samtidigt göra det med sådan finess att man gärna kryper tillbaka för mer.
Låtarna är nämligen ruggigt starka, och av den sorten som inte behöver speciellt mycket repetition för att de ska sitta som urberget. Spår som ""Spreading Their Disease", "Living Sin" och "You Pray To Nothing" skojar man inte bort!

Skivan släpptes 2007 på fina Metal Blade, och bandet i sig består av fem långhåriga snubbar som verkligen vill sprida sitt budskap till världen. Zeb Nilsson och Daniel Dlimi hanterar gitarrspelet väldigt fint, Max Carlberg och en viss Nils Fjellström agerar ryggrad med sitt bas- respektive trumspel (som vi alla vet så är Nils Fjellström mer eller mindre en garanti för att det blir bra i slutänden, hans trumspel är ypperligt) och Tommy Dahlström vrålar på toppen på det.
Infuenserna är förstås akter som Morbid Angel och Cannibal Corpse, men visst är det lite sådär skönt svennebananigt att sångaren inte har ett artistnamn utan helt enkelt är Tommy Dahlström från Östersund? Det är hardcore och old school om något, vill jag påstå.

Nå. Aeon "Rise To Dominate" finns som ett resultat av att den är släppt på just Metal Blade inte på Spotify, och det är synd om något. Du får hitta ett annat sätt att lyssna på Östersunds finest!

4 kommentarer:

 1. Bra band som tyvärr stagnerade med senaste skivan. Blev tillslut för tjatigt med allt "gud är dum"-snack för fjärde fullängdaren i rad. Glöm inte att kolla upp föregångaren till Aeon: Defaced Creation. Finfint Deicide-mangel det.

  SvaraRadera
 2. Bra band som tyvärr stagnerade med senaste skivan. Blev tillslut för tjatigt med allt "gud är dum"-snack för fjärde fullängdaren i rad. Glöm inte att kolla upp föregångaren till Aeon: Defaced Creation. Finfint Deicide-mangel det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj blev visst två svar där. Det var ju verkligen inte meningen. Kan ju ta tillfället i akt och rekommendera en annan Östersundsakt: Sanctification. Ett band som både har musik och medlemmar gemensamt med Aeon.

   Radera
 3. Jäkla tur att jag har Wimp oxå. Där finns de med. Skapligt bläster

  SvaraRadera