Metalbloggens samarbetspartner:

måndag 23 november 2009

Blandade måndagstankar

Jaha, så är det måndag - igen.
Stundtals känns det som om tiden bara rusar fram, och om en månad kommer tomten.
Den här veckan som kommer är laddad dessutom. Paradise Lost & Ghost Brigade på Debaser Medis på onsdag står som naturlig höjdpunkt, och dessutom ska arbete med lite andra projekt påbörjas.
Dels för den här bloggen (det börjar dra ihop sig för att summera årsbästalistan, t ex), men framförallt för Werock.
Sen det blev klart att jag ska skriva där med så har jag inte direkt bidragit med så mycket (inte ett enda skit, för att vara mer exakt...), så där fins en hel del att göra. Som tur är så saknas inte idéer och material, så det är bara att börja knacka ner det hela på pränt!

För övrigt undrar jag lite.
Som ni vet så pågår en tävling tillsammans med bandet Igneous Human.
Priset är ett signerat exemplar av deras debutalbum, samt en tuff T-shirt.
Förra måndagen när tävlingen lanserades så slogs besöksrekord för den här bloggen, över 100 besök av över 60 unika besökare. Sidan som beskriver tävlingen har lästs närmare 100 gånger, så intresse finns... men:
DET ÄR OTROLIGT SKRALT MED TÄVLINGSBIDRAG!

Goda nyheter för er som lämnat in, förstås, men jag fattar det egentligen inte?
Orkar ni bara inte skicka mejl, eller vad?

8 kommentarer:

  1. ingen bryr sig om Igneous Human, hur svårt kan det vara att förstå?

    SvaraRadera
  2. Ja, så kan det ju förstås vara.
    Men då borde inte sidan i sig ha så pass (för den här bloggen) visningar.

    Nåväl, de som lämnat in svar gråter väl inte direkt. Oddsen sjunker ju dramatiskt för varje nytt tävlingsbidrag!

    SvaraRadera
  3. jag tror också att du för överambitiös. denna blogg är fortfarande ny, 60 unika besökare är ingenting.

    inte konstigt att du inte får blev tävlande på en sådan okänd, omeriterad blogg. det krävs kontinuiterligt skrivande och mycket hög lägstanivå under en lång period för att bli det minsta etablerad.

    hittills har du bara åstadkommit den första punkten - du skriver mycket. men kvaliteten på texterna är ofta ganska låg. det märks att du brinner för musiken du skriver om, men det känns oftast som du inte har så mycket att säga. många inlägg känns som pliktskyldiga uppsatser som en högstadieelev fått i läxa - "recensera detta med x antal ord till imorgon".

    hjärtat finns där men ej innehållet

    SvaraRadera
  4. ---> Johannes: TACK!
    Konstruktiv konkret kritik är alltid välkommen, speciellt när det skrivs av en person, inte anonymt.
    Naturligtvis har du rätt i att jag skriver mest med hjärtat, och bloggen är ju relativt ny. Däremot vill jag utvecklas, så kanske är detta material för ett separat inlägg?
    Jag vill ju veta mer. Exempel på "bra" och "dåliga" inlägg. Andra bloggar som är "bra" och man kan lära sig av, med mera.

    För att vara lite tydligare då, avseende just detta inlägg. Min förvåning är egentligen inte att det är få bidrag. Det fattar jag, det är inte så otroligt många som besöker denna blogg, helt enkelt.
    Min förvåning är att sidan lästs ca 100 ggr, av minst 70 olika användare - men bara 5(!) av dessa som lämnat in bidrag. Mellan 5-10% av de som är så pass intresserade att de läser inlägget vill alltså vara med i tävlingen.

    Nåväl.
    Fortsättning följer. Speciellt avseende kvalitetsfrågan. Det tål verkligen att funderas på...

    SvaraRadera
  5. tack för att du tog det så bra, jag hade lite ångest för att jag kanske var lite för hård

    vad jag menade var att när det gäller saken som recensioner, listor mm så tycker jag personligen att det vore bra om lade ner lite mer tid på texterna, de känns ofta lite stressade och oegenomtänkta

    listan över de bästa svenska albumen är ett bra exempel. du hade lika gärna kunnat lista dom i ett inlägg så hade det varit klart sen. istället för att dela upp dem och göra en följetong, eftersom du inte hade några särskilt djupa kommentarer om dem

    självklart kan man göra spontana inlägg direkt från hjärtat utan att tänka för mycket, men när det gäller sådana saker så uppskattar nog många med mig genomarbetade texter.

    fast de kanske du sparar till werock? :)

    SvaraRadera
  6. Nä, du var inte hård. Rak kritik är helt OK!
    Just listan över de svenska albumen har ju kommit upp en del, och det är sån sak som jag verkligen ska försöka jobba med när vi kommer till Årslistan.
    För en sån blir det ju.
    Och listor kan man ju faktiskt arbeta en del med i bakgrunden. Recensioner är klurigare, då har man å ena sidan viljan att verkligen smälta en platta eller en konsert, å andra sidan kan man ju inte sitta hur länge som helst på en sån text heller. En recension av en spelning bör ju publiceras ungefär när spelningen har genomförts, inte ett par veckor senare.

    Dock, som sagt, tack för feedback.
    Så småningom kanske det blir fason på det här med... :)

    SvaraRadera
  7. "å andra sidan kan man ju inte sitta hur länge som helst på en sån text heller. En recension av en spelning bör ju publiceras ungefär när spelningen har genomförts, inte ett par veckor senare"

    det håller jag med om. du kanske kan ha konsertrecensioner som stående inslag på helgen, typ "veckans spelningar" eller nåt, så har du några dar på dig att skriva

    SvaraRadera
  8. Tack för bra feedback Johannes. Jag ska ta till mig och efterlyser även fler personers åsikter. Det är intressant, det här ämnet tycker jag, och det tål att vädras!

    SvaraRadera