Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 20 november 2009

Veckans Tips - Primordial "To The Nameless Dead"


Irländska Primordial gör musik för hösten. Kargt, grått och med ett stänk av vemod. Senaste given från 2007, "To The Nameless Dead" har dessutom ett anslag som gör den till perfekt novembermusik om man bor i Sverige för tillfället.
Det känns bistert.
Det känns grått.
Det är förbannat bra!
Musiken i sig är en egensinnig mix av black metal, rock, folkmusik och hårdrock. Det låter helt eget, och oftast behöver man inte lyssna speciellt länge för att förstå att det är just Primordial som spelar - särskilt inte med sångaren AA.A Nemtheangas säregna och passande stämma.
"To The Nameless Dead" har ett grått omslag, och när själva CD-häftet plockas fram så luktar det t o m unket. Vått papper, ungefär.
Att sedan skivan inte innehåller ett enda utfyllnadsspår gör ju inte saken sämre. "Empire Falls", "Gallows Hymn", "As Rome Burns", "Traitors Gate" och "No Nation On This Earth" är dessutom fantastiskt låsnickeri som hänger kvar länge efter lyssning.
Primordial har gjort flera album (7 st, om jag inte räknar fel), men bloggens favorit är denna. Grymt bra - grymt passande för årets regniga november.
Kolla in musiken på MySpace, http://www.myspace.com/primordialofficial eller bandets officiella sida som finns på adressen http://primordialweb.com/
Omfamna det karga och bistra med Veckans Tips - Primordial!

1 kommentar: