Metalbloggens samarbetspartner:

fredag 4 juni 2010

Veckans Tips: Martriden "The Unsettling Dark"


Nu har Metalbloggen kört en månad med lite äldre skivor som Veckans Tips - dessutom ingen extrem metal. Dags att ändra på det, och ge ett tips från 2008, och som består av en ren käftsmäll blackened death metal: Martiden "The Unsettling Dark"!
Ursprungligen fick jag det här tipset av Mirick, sporadisk läsare av bloggen, och det är jag glad över. Här finns nämligen högkvalitativ musik att ta del av om du gillar tekniskt välspelad döds, med drag av black metal. Låtarna har titalr som "Enigma of Fate", "The Calling" och "Processional For The Hellfire Chariot" (grym låt, dessutom..), och musiken låter ungefär som omslaget antyder.
Det betyder förstås att detta är en skiva som kräver lite av dig som lyssnare; uppmärksamhet, fokus och lite tid att sjunka in. Kan du ge det så väntar dig i o f s en riktigt bra platta som fortsätter växa under lång tid.
Bandets MySpace finns här, och du kan även lyssna på Spotify. Personligen är jag enormt svag för låten "Ascension Pt 2", men hela skivan är full av guldkorn. Dessutom släpper bandet sin nya platta "Encounter The Monolith" nu!
Dras ner i den svarta malströmmen lite, bekämpa sommarens glättighet med Martriden!

2 kommentarer: